Tillbaka

Söndagen den 5 juli cyklade de iväg. Planen var 140 mil från Helsingborg till Paris, men det satte Corona stopp för. Istället blev det lite mindre än 100 härliga mil i Sydsverige, inte direkt som planerat med ändå till förmån för sjuka barn. I år i Sverige går alla pengar som Team Rynkeby samlar in, oavkortat, till Barncancerfonden och Barnhjärnfonden. Barnhjärnfonden, en underorganisation till Hjärnfonden, är ett nytt samarbete för i år för att stärka forskningen om barnhjärnan.

Den 11 juli kom Helsingborgslaget i mål, en av de entusiastiska cyklisterna var Christer Dahlén, Byggmästar’n i Skånes grundare och ordförande, som ställde upp i loppet för andra året i rad.

Hej Christer, hur känns det efter att ha cyklat i år igen?
– Det känns väldigt bra att ha cyklat för Team Rynkeby i år igen. Det blev drygt 80 mil på sex dagar och det känns rikt bra så här efteråt. Under loppet har jag inte haft några krämpor och inte fått några men, förutom ett litet skav, utan det har varit ett par jättefina dagar med ett härligt gäng.

Var det lättare eller svårare i år?
– Jag var fysiskt starkare i år vilket givetvis gjorde cyklingen enklare. Sedan var resan två dagar och trettio mil kortare i år vilket definitivt gjorde det lättare. Det har varit varierande väder med allt från solsken till regn och blåst, men det har gått som en dans genom Skåne, Blekinge, Småland, Halland och tillbaka till Skåne för målgång.

Hur kommer ni fira detta nu?
– Det blir inget gemensamt firande för teamet förutom det praktfulla mottagandet vid Pålsjö slott med bubbel, musik och annan godis. Med familjen blev det festmiddag i lördags.

Förutom det inställda loppet till Paris, hur påverkade Corona er under denna vecka?
– Coronan har inte påverkat oss särskilt mycket, faktiskt. Det har varit lite mindre fysisk kontakt medlemmarna emellan, och man har fått hålla avstånd, men annars har vi levt och cyklat som vanligt. Cyklister, serviceteam och andra människor har verkligen ställt upp trots rådande omständigheter och vi har fått ta del av aktiviteter, underhållning och även mötts av hejarklacker längst vägen. Det har absolut varit annorlunda mot förra året, men det känns som om alla har haft för avsikt att inte låta Coronan påverka för mycket.

Alla som har anmält sig till årets inställda lopp erbjuds en plats för nästa års lopp, kommer du att ställa upp då?
– Jag avser att cykla 2021, då hoppas jag verkligen att vi kan cykla till Paris!

Team Rynkeby är ett europeiskt välgörenhetsprojekt där lagen varje år cyklar till Paris från olika startplatser, för att samla pengar till förmån för barn med allvarliga sjukdomar. Totalt brukar det vara 57 lag med 2 100 motionscyklister och 550 medhjälpare som cyklar från startplatser i Danmark, Sverige, Finland, Norge, Färöarna, Island, Tyskland och Schweiz. Team Rynkeby grundandes 2002 och har under åren samlat in mer än 500 miljoner kronor till barn med allvarlig sjukdom.

SENASTE INLÄGGET

2024-02-29

För att kunna agera handläggare ...

2024-02-23

Det blir allt mer populärt att integrera ...

2024-02-15

Vill du arbeta i en bransch där kreativiteten flödar? ...