Tillbaka

Dags för genomgång hos Malmö Byggservice, under pågående arbetsmiljöveckan!

Igår var det dags för Malmö Byggservice att ha sin genomgång under Arbetsmiljöveckan, med fokus på vår riskhanteringsprocess. Att kunna identifiera och hantera risker är ytterst viktigt i byggbranschen! Passet hölls av Håkan Stenqvist, projektchef på Byggservice i Malmö.

– Detta är något som kan upplevas som inte så värst roligt, men dock väldigt nödvändigt, samt något som kanske till och med kan vara livsviktigt, berättar Håkan Stenqvist, projektchef på Byggservice i Malmö. 

Gänget samlades i Arlöv där vår byggserviceverksamhet utgår från och startade upp med lite frukost tillsammans. Efter det gick vi vidare till själva genomgången. Vi gick igenom företagets riskbedömningar och mallen till Arbetsmiljöplanen, samt diskuterade upplägg och kontrollpunkter på skyddsronden och i vikten av arbetsberedningar och innehållet i dem.

Sedan gick vi in mer praktiskt kring ett specifikt projekt som pågår hos oss just nu. Vilka risker finns i det projektet och hur ska man hantera dem? Deltagarna bjöd på många bra diskussioner och samtal och det är något vi kommer ta vidare på koncernnivå, för att se hur vi kan förbättra oss! Hela genomgången avslutades med att deltagarna fick gå igenom uppgifterna kring nära anhöriga för att se om något behövde uppdateras i vår databas för Medarbetare. Vi hörde med några av deltagarna gällande deras reflektioner kring ämnet!

– Det är bra att upplysa om vårt ansvar över risker och att vi bör göra mer riskbedömningar och arbetsberedningar. Det är något vi måste bli ännu bättre på, berättar Fredrik Engdahl, hantverkare och skyddsombud på byggservice i Malmö.

– Det är nyttigt och bra med uppfräschning gällande vad man ska tänka på när det kommer till risker! Det är bra att gå igenom till exempel vikten av en arbetsmiljöplan, arbetsberedningar och riskbedömningar, säger Mattias Persson, ansvarig för eftervården på Byggmästar’n i Skåne. 

– Det är bra att vi har sådana här genomgångar så att vi kan repetera detta och bli påminda om vad vi behöver tänka på! Framförallt är det repetitionen som är viktigt och något som man behöver för att det verkligen ska sitta, säger Tobias Waldenvik, hantverkare på Byggservice Malmö.  

Arbetsmiljöveckan är viktig att belysa! Genom att stanna upp, reflektera och vara försiktiga kan vi upptäcka eventuella risker innan det är för sent! Vi tackar Byggservice i Malmö för genomgången! Ta hand om er! 

 

SENASTE INLÄGGET

2023-11-30

Vi är mycket tacksamma ...

2023-11-24

Tidigare hade vi ett forum för lagbasar ...

2023-11-22

Vårt samhälle har många olika utmaningar ...