Tillbaka

Den 31 augusti fick vår VD, på Malmö Rådhus, ta emot priset som Årets företagare i Skåne, 2018. Det var en otroligt hedrad och glad, men också chockad, VD som tog emot priset. Priset delas varje år ut av Företagarna Skåne, och det innebär samtidigt att man som vinnare sedan deltar i Riksfinalen i Stockholm den 19 oktober.

Priset bottnar i det gedigna arbetet man har lagt ner i företaget som har lett till att Byggmästar’n i Skåne idag är en självklar spelare i regionen och fortsätter att expandera i en bransch med hård konkurrens.

Del av motiveringen lyder: Årets vinnare tog över ledningen av företaget för drygt tio år sedan och har på ett enastående sätt förädlat verksamheten som hennes far startade. Trots sin storlek är företaget en liten aktör i en bransch där hård konkurrens råder. Men med kreativitet, modern teknik och en liten administration tar företaget plats och utvecklas hela tiden. Hållbarhet, god arbetsmiljö och digitalisering är viktiga komponenter i Carin Stoeckmanns företagsbygge. Ett exempel är den app som de utvecklat, andra projekt som de genomfört har lyfts till en standard för Sveriges Byggindustrier.

– Det känns fantastiskt kul och hedrande! Jag är tagen och glad! Det är jättestort, och när man inser vilken research som ligger bakom blir man än mer stolt. Man springer runt i sin egen bubbla och funderar sällan över hur andra uppfattar oss, och då är det kul att få bekräftelse på att det vi gör och har åstadkommit är något riktigt bra. Jag har kanske inte mål i sig med just att vara företagare, mer än känslan av att det alltid ska kännas kul och givande att utveckla en organisation från en nivå till en annan, hela tiden, med medarbetare som trivs och medverkar i detta arbete. I den känslan ingår åtminstone för mig att känna mig delaktig i att utveckla samhället i stort, eftersom företagandet är det som lyfter Sverige och vårt välstånd. Jag vill därför känna att jag både kan och faktiskt gör skillnad för företagandet i Sverige. Så företagandet har för mig flera dimensioner, men missionen är nog den viktigaste, och inte målen i sig – att känna att man är med och utvecklar, både företaget, branschen och samhället i positiv riktning. Den kombinationen gör att jag trivs väldigt bra, och känner att jag själv kan utvecklas, säger Carin vid mottagandet av priset.

Vem tar du med dig till finalen i Stockholm?
– Min man, som funnits med på hela resan och som också är oerhört viktig för Byggmästar´n i Skåne. Hade gärna även tagit med min far Christer Dahlén lika mycket, som ju var den som gav mig möjligheten och förtroendet att kliva ombord på den här resan, avslutar Carin.

SENASTE INLÄGGET

2024-04-10

Både Byggmästar´n i Skåne och Rehn Bygger ...

2024-04-05

Bokslutet för 2023 är signerat och klart ...

2024-03-27

Staben, koncernens overhead eller administration ...