Tillbaka

För andra året i rad vann vi tävlingen Årets friskaste företag i Skåne, en tävling anordnad av Feelgood!

Det känns fantastiskt roligt att än en gång bli utsedd som Skåne läns friskaste företag. Det är ett viktigt externt kvitto på att vårt arbetsmiljö- och personalarbete lönar sig och att någon utanför organisationen, men som är engagerad i arbetsmiljöfrågor, upplever att det vi gör är riktigt bra. För oss är det viktigt att arbeta med arbetsmiljöfrågorna och hela tiden sträva mot att bli ännu bättre. Vi har en hängiven organisation som hela tiden leder oss framåt och till dem vill jag rikta ett stort tack! Priset ger oss energi i det fortsatta arbetet och en stolthet hos de involverade över vad vi gör, säger Byggmästar´n i Skånes VD Carin Stoeckmann.

Nyckelpersonerna i företagets arbetsmiljöarbete är Jeanette Nordström, Michael Berg, Dennis Olander samt Ebba Örwall Lovén, som med olika infallsvinklar och delområden får ihop ett riktigt bra och engagerat team.

Priset går till det företag som lyckats allra bäst med att skapa en frisk och välmående arbetsplats. Sveriges Friskaste Företag, som delas ut för andra året i rad, är ett pris som lyfter fram de goda exemplen som en motvikt till de senaste årens rapporter om ökade sjukskrivningar, osunda arbetsmiljöer och hur arbete leder till ohälsa. Bakom initiativet står hälsoföretaget Feelgood samt en jury bestående av experter inom arbetsmiljö och hälsa. Deltagare i Sveriges Friskaste Företag utvärderas på fyra övergripande faktorer som har sin utgångspunkt i forskning om vad som skapar friska organisationer. Områdena är; systematiskt arbetsmiljöarbete, ledarskap, medarbetarskap och delaktighet samt hälsa och hållbart arbetsliv.

Byggmästar’n i Skåne är länsvinnare i Skåne och vidare som finalist till Sveriges Friskaste Företag med följande motivering:

Byggmästar´n i Skåne har bevisat att de inte nöjer sig med att vara bra utan fokuserar på ständig förbättring och utveckling för att hela tiden nå längre. Hundra procent av medarbetarna rapporterar att de upplever att det finns ett systematiskt arbetsmiljöarbete, vilket är en imponerande siffra. En mycket hög andel (95 %) av medarbetarna anger att de trivs och att jobbet är meningsfullt, vilket är ett tydligt kvitto på engagemang och medarbetarskap. Byggmästar’n i Skånes exemplariska arbetsmiljöarbete inom alla delar; fysisk såväl som organisatorisk och social, gör dem till vinnare i Skåne län och en av sju finalister i Sveriges Friskaste Företag.

Att återigen kvala in som en av finalisterna till att bli Sveriges Friskaste Företag är ett tydligt bevis på att Byggmästar’n i Skånes systematiska arbetsmiljöarbete har effekt. Det är långsiktigheten och viljan att hela tiden bli bättre som är nyckeln i arbetet och som gör att de för andra året i rad är Skånes friskaste företag, säger Joachim Morath, VD för Feelgood.

SENASTE INLÄGGET

2024-02-29

För att kunna agera handläggare ...

2024-02-23

Det blir allt mer populärt att integrera ...

2024-02-15

Vill du arbeta i en bransch där kreativiteten flödar? ...