Tillbaka

Med glädje blir vi fler medarbetare på företaget och idag var det därför dags för årets kick off! Som ny på ett företag är det en hel del information som man måste ta in. Därför har vi infört en gemensam dag (halvdag för hantverkare, heldag för tjänstemän) där vi går igenom hur vi jobbar på Byggmästar’n i Skåne.

Dagen startades upp klockan 07.00 på vårt kontor i Helsingborg, där en mix av tjänstemän och hantverkare fick frukost och höra historien om hur Byggmästar’n i Skåne startade 1993 följt av hur företaget sedemera växte, vår affärsidé, vision, kundsegment och produkttyper.

Efter en enkel introduktion där vi berättade om företagets historia, värderingar, affärsidé med mera, var det dags för en djupdykning i vår KMA-handbok för att bekanta sig med företagets olika rutiner och var man hittar vad. Vi tog även bland annat upp hur man som medarbetare lämnar in förbättringsförslag, hur man rapporterar in tillbud, hur man ansöker om semester eller vem man ska ringa till om man blir sjuk och behöver sjukanmäla sig. Kort och gott sådant man behöver veta när man jobbar på Byggmästar’n i Skåne.

Efter lunch kunde hantverkarna åka tillbaka till sina byggarbetsplatser, medan tjänstemännen hade några timmar till där de fördjupade sig i ytterligare några ämnen, såsom till exempel affärsetik, vår inköpsprocess, produktionsledningsrutiner och ytterligare fördjupning i vissa programvaror och appar. Vi tog bland annat upp hur man skriver byggdagbok, vad bör våra samordningsmöten ta upp och hur sköter man egenkontrollen hos oss?

Utöver den årliga kick-offen för nya medarbetare så ser vi på Byggmästar’n i Skåne till att tjänstemän i projekt- och produktionsledningen får gå våra företagsanpassade utbildningar inom Startkurs Arbetsmiljö och Arbetsmiljösamordning BAS-U och BAS-P för att säkerställa att ledarna hanterar dessa i enighet med våra rutiner som bottnar i reglerverk som säkerställer en trygg och säker arbetsplats. Även hantverkare som vill agera handläggare BAS-U går dessa utbildningar, Startkurs arbetsmiljö och BAS-U-dagen, liksom en hel del andra arbetsmiljöspecifika utbildningar.

Med hjälp av kick-offen hoppas vi att det blir lättare för våra medarbetare att komma in i den vanliga arbetsdagen. Våra medarbetare är en viktig resurs för att vi ska nå framgång i företaget därför är det viktigt att komma in i gemenskapen och nätverket internt så fort som möjligt!

 

 

SENASTE INLÄGGET

2024-02-15

Vill du arbeta i en bransch där kreativiteten flödar? ...

2024-02-13

Det har blivit dags för semmeldagen ...

2024-02-09

Vill du arbeta i en bransch ...