Tillbaka

Idag den 11 maj var det åter dags för Byggföretagens förbundsstämma

Det här året var det tänkt att stämman skulle äga rum i Sundsvall och ha ett stort fokus på hållbarhet. Den skulle äntligen vara fysisk igen! Ganska sent i processen valde Byggföretagen att ändra stämman till att för tredje året i rad vara digital och därmed ställa in träffen i Sundsvall.  Detta möjliggjorde att med kort varsel byta tema på träffen och lägga ett större fokus på det som kretsar kring medlemsföretagen i väldigt stor utsträckning idag, nämligen det pågående kriget i Ukraina.

På stämman fick förbundsstyrelsen fortsatt förtroende och endast en ledamot lämnar styrelsen och därmed kommer en ny ledamot in i styrelsen. Detta innebär också att vår VD Carin Stoeckmann fortsätter som ordförande i Byggföretagen.

 – Jag känner mig enormt hedrad över det fortsatta förtroendet att få vara ordförande för Byggföretagen. De första tre åren som ordförande har varit fyllda med en hel del unika händelser och utmaningar för organisationen och dess medlemmar, och så kommer det även att vara detta fjärde år, säger Carin Stoeckmann. 

Byggföretagen är en arbetsgivar- och branschorganisation inom bygg- och installationssektorn. Byggmästar´n i Skåne ansökte om medlemskap efter att de bildades 1993 och har sedan dess varit medlemmar. Vi är medlemmar för att vi vill ansluta till kollektivavtalen som ryms inom vårt arbetsområde, men också för att vi tycker Byggföretagen som organisation finns där som stöd till oss och för att de driver branschens frågor framåt. För närvarande har Byggföretagen fyra fokusområden; sund konkurrens, attraktiva kollektivavtal, säkra arbetsplatser och kompetensförsörjning. Fokusområdena och all verksamhet andas utveckling inom hållbarhet och digitalisering.

Vi har flera medarbetare som engagerar sig på olika sätt inom Byggföretagen lokalt, regionalt och på riksnivå.

SENASTE INLÄGGET

2024-02-29

För att kunna agera handläggare ...

2024-02-23

Det blir allt mer populärt att integrera ...

2024-02-15

Vill du arbeta i en bransch där kreativiteten flödar? ...