Tillbaka

Idag 07.00 drog vi igång årets Byggmästardag! Dagen då vi samlar alla medarbetare på Örenäs Slott, utanför Glumslöv! Under förmiddagen delas gänget upp i tre olika grupper, och dessa grupper får sedan medverka på tre olika pass. Ett pass, som finns med varje år, är VD:s företagsinformationspass, som framför allt går igenom året som gått, och året vi har framför oss. Vi presenterade vårt bokslut för 2018, pratade om måluppfyllelse och resultat på förra årets målsättningar. Det handlade om ekonomi, kvalitet, miljö, arbetsmiljö, IT/digitalisering med mera. Under årets företagsinformationspass passade VD även på att prata lite extra om sund konkurrens/UE-inköpsprocessen och om Agenda 2030 och vårt hållbarhetsarbete utifrån agendans 17 globala mål.

Ett annat pass lade fokus på nya material/verktyg/metoder till produktionen. Vi hade Hilti, Finja Betong, Stavdal och Derome på besök som alla hade var sin station där de fick 20 minuter på sig presentera sina produkter och nyheter som sedan alla medarbetare fick ställa frågor kring. Medarbetarna gavs även chansen att klämma och känna på produkterna.

Det tredje förmiddagspasset handlade om belastningsergonomi och ett hållbart arbetsliv. Vår företagshälsovård Feelgood medverkade och gav tips kring detta, hur vi ska använda våra kroppar på ett bra sätt och ha ett hållbart liv nu och i framtiden, och hur kan vi förebygga eventuella skador eller förslitningar.

Efter lunch samlades vi till en gemensam en inspirationsföreläsning. Ashkan Fardost stod på scen och berättade om digitaliseringens kraft i samhället. Ashkan Fardost är digitaliseringexpert, forskare och entreprenör och föreläser om hur teknologi och digitalisering påverkar industrier, samhällen och mänskligt beteende. Med mycket energi, humor och stor entusiasm föreläste Ashkan om digital teknik och hur internet radikalt har förändrat det mänskliga beteendet och har skapat nya förväntningar. Människan som har vuxit upp i ”internet-eran” har en helt annorlunda syn på världen och hur den ska bo, leva, jobba, skapa och förverkliga sig själv. Det Ashkan menar är att det är först när man börjar titta på den omvälvande förändring från det mänskliga perspektivet som man kan dra slutsatser om hur det kommer påverka ens bransch, affärsmodell, yrke och framtid. Och det är först då man kan börja förstå digitaliseringen på riktigt.

Det var en ögonöppnande och inspirerande föreläsning om innovation, digitalisering och människan där budskapet är enkelt, digitaliseringen släpper kreativiteten fri och vem som helst kan idag ta fram nyskapande lösningar och förändra världen.

Förutom att Byggmästardagen ger oss möjlighet att samla alla samtidigt för företagsinformation och för lite påfyllnad av inspiration och utbildning inom för oss viktiga områden, ger dagen alla medarbetare en möjlighet att träffa kollegorna i företaget man inte ser så ofta, eller kanske inte ens har hunnit träffa alls ännu.

Vi riktar ett stort tack alla medarbetare som var med och gjorde Byggmästardagen 2019 till en toppendag!

SENASTE INLÄGGET

2024-02-29

För att kunna agera handläggare ...

2024-02-23

Det blir allt mer populärt att integrera ...

2024-02-15

Vill du arbeta i en bransch där kreativiteten flödar? ...