Tillbaka

En dag i mars varje år stannar vi upp all produktion för en gemensam dag på Örenäs Slott, på vår Byggmästardag. Vår Byggmästardag innehöll tre pass på förmiddagen och en inspirationsföreläsning på eftermiddagen dit även kunder bjöds in. Konceptet har sett hyfsat likadant ut varje år sedan 2010.

Under förmiddagen roterade alla våra medarbetare runt på de tre passen, i tre mixade grupper.

Ett av passen kallade vi för Företagsinformation. Det var vår VD:s pass. Hon diskuterade konjunkturen i Sverige, i Skåne och tankar kring hur det ser ut globalt. Hon gick igenom 2019 års resultat från alla de mål som togs fram i Affärsplanen med tillhörande Utvecklingsprogram (KMA-mål), med kundnöjdhet, genomförda utbildningar, miljöinsatser med mera. Vårt ekonomiska resultat tar vi upp i en separat blogg. Sedan blickade Carin framåt och lyfte de ekonomiska målen för 2020, samt vårt Utvecklingsprogram för 2020.  Hon rundade av med att berätta lite mer om vår projektutveckling. Givetvis lyfte hon hållbarhet och digitaliseringen under passet, och vikten av att hänga med!

Ett annat pass fokuserade på arbetsmiljö, främst på den psykosociala arbetsmiljön, och på vårt välbefinnande och vår goda hälsa. Vår personalchef Jeanette Nordström höll i det passen. Hon började med att presentera statistik, resultat och måluppfyllelse för 2019 gällande just arbetsmiljö och personalarbete, samt målen vi har för 2020. Sedan gick hon över till passets huvudämne, nämligen den fysiska aktivitetens betydelse för både kropp och knopp. Ett väldigt spännande pass där många nog fick en ögonöppnare – att det viktigaste man kan göra för sin hjärna att röra på sig! Detta eftersom nya hjärnceller bildas vid fysisk aktivitet och man faktiskt blir smartare om man rör på sig. Fysisk aktivitet fungerar dessutom som en krockkudde mot stress så man tål den bättre och minskar den upplevda stressen om man rör på sig. Viktigt var också att förstå att det inte är mycket rörelse som behövs för denna effekt, utan 22 minuter per dag, gärna utomhus!

Det tredje passet under förmiddagens pass handlade om betong och betongsektorns klimatarbete. Vi välkomnade en gammal medarbetare, Ebba Örwall Lovén, som idag jobbar som kvalitets- och miljöchef på Betongsindustri AB. Betong ett av våra äldsta byggmaterial som är ett omtyckt material för byggande av bostäder och infrastruktur. Fördelarna är många, betong brinner inte, möglar inte och tål fukt, men det finns också nackdelar med betongen och det är klimatpåverkan från själva framtagandet av produkten, där en stor mängd koldioxid släpps ut vilket bidrar negativt till växthuseffekten. Betongbranschen jobbar dock oerhört hårt för en positiv klimatpåverkan och har tagit stora steg i det arbetet, vilket Ebba berättade om. Hon tog även upp tips på hur man på Betongsindustri AB jobbar för att minska betongens klimatpåverkan, och tips till oss i vad vi kan och ska tänka på för att få till en så låg klimatpåverkan som möjligt, och en så säker uttorkning som möjligt.

Efter lunchen samlades vi till en gemensam inspirationsföreläsning med Jacqueline Kothbauer, som är en av Sveriges främsta digitala experter. Jacqueline föreläste om hur digitalisering leder till förändring och hur AI (Artificiell Intelligens) påverkar människor och alla branscher. Jacqueline kom med råd inför framtiden för verksamheter och hur man ska använda digitaliseringens kraft och möjligheter. Det var en mycket spännande föreläsning som kan sammanfattas enkelt, digitaliseringen kommer att förändra människan, framtiden och världen mer än vad vi tror idag.

Årets Byggmästardag var i år en dag som verkligen utbildade och inspirerade oss inom väldigt viktiga områden, så väl för verksamheten som för den enskilda individen. I vanlig ordning riktar vi ett stort tack alla medarbetare som var med och gjorde Byggmästardagen 2020 till en riktig toppendag!

SENASTE INLÄGGET

2024-02-29

För att kunna agera handläggare ...

2024-02-23

Det blir allt mer populärt att integrera ...

2024-02-15

Vill du arbeta i en bransch där kreativiteten flödar? ...