Tillbaka

Idag, den 14 mars, fick vi på Byggmästar´n i Skåne ta emot priset som ”Sveriges friskaste företag 2018”. Göran Hägglund, juryns ordförande, kom till företagets kontor i Helsingborg strax före lunch, för att dela ut priset.

Bakom utmärkelsen står hälsoföretaget Feelgood, som tillsammans med en extern jury, utvärderar nomineringarna och utser en vinnare.

Juryns motivering är följande: Byggmästar´n i Skåne har på ett föredömligt sätt integrerat arbetsmiljöarbetet i hela verksamheten och fortsätter ständigt att utmana sig själva för att nå ännu längre. Byggmästar´n i Skåne bedriver ett exemplariskt systematiskt arbetsmiljöarbete med den starka insikten om att företagets utveckling och förmåga att leverera kvalitet till sina kunder, går hand i hand med medarbetarnas utveckling, kompetens och välmående. Resultatet visar sig inte minst i väldigt höga siffror över trivsel och meningsfullhet, och det är med glädje vi utser Byggmästar’n i Skåne till Sveriges Friskaste Företag.

Göran Hägglund, tidigare socialminister och juryns ordförande är imponerad av Byggmästar’n i Skånes arbete, fortsätter:

-Byggmästar’n i Skåne är ett lysande exempel på hur långsiktigt och systematiskt arbetsmiljöarbete lägger grunden för ett framgångsrikt företagande. De är därför en mycket värdig mottagare av utmärkelsen Sveriges Friskaste Företag och en förebild som många svenska organisationer kan lära sig mycket av, säger Göran Hägglund.

– Vi är otroligt glada och stolta över detta pris! Vår enkla filosofi är att medarbetare som mår bra presterar bättre, och engagerade kompetenta medarbetare är också den enskilt viktigaste anledningen till att ett företag skapa förutsättningar för lönsamhet och tillväxt. Därför har vi under många år dagligen arbetat med att skapa förutsättningar för friska medarbetare som trivs hos oss, och att alla ska känna en delaktighet i hela verksamheten och trygga i hur de kan påverka företaget. Att då få utmärkelsen Sverige Friskaste Företag ser vi som ett mycket gott kvitto och det sporrar oss, och särskilt vårt duktiga arbetsmiljöteam, att fortsätta vårt arbete och fortsatta insatser, säger Carin Stoeckmann, VD på Byggmästar’n i Skåne. Det ger verkligen en boost i det fortsatta arbetet att ständigt vilja utvecklas ännu mer.

Nyckelpersonerna i företagets arbetsmiljöarbete är Jeanette Nordström, Michael Berg, och Dennis Olander, som med olika infallsvinklar och delområden får ihop ett riktigt bra och engagerat team.

Imorgon kommer vi att fira detta på våra kontor och byggarbetsplatser med tårta.

SENASTE INLÄGGET

2023-11-30

Vi är mycket tacksamma ...

2023-11-24

Tidigare hade vi ett forum för lagbasar ...

2023-11-22

Vårt samhälle har många olika utmaningar ...