Tillbaka

I slutet på junimånad gick startskottet för det årliga Team Rynkeby God Morgon loppet, där glada entusiaster cyklade till förmån för sjuka barn. Totalt 2100 cyklister som startade från olika startplatser runt om och de cyklade hela 140 mil för att nå slutdestinationen, Frankrikes huvudstad, Paris. Vår grundare och ordförande var en av dessa fantastiska och glada entusiastiska cyklister som, tillsammans med Team Rynkeby Helsingborg, cyklade till förmån för Barncancerfonden.  Nu har det gått ett tag sedan och vi ansåg att det var dags för en follow-up intervju med Christer Dahlén.

Hej Christer, hur känns det nu efterhand att ha cyklat 140 mil?

– Det kändes jätteskönt och det var med stor tacksamhet och glädje jag gick i mål i Paris. Nu har äventyret satt sig och jag har fått lite perspektiv på resan. Processen med all träning, alla event där vi samlat in pengar och all information vi tagit in under året har nog fått mig att omvärdera projektet något. När jag kom med i teamet var nog min ambition i första hand att visa för mig själv att min fysiska kapacitet räckte. Ett år senare inser jag att det viktigaste och det som kommer först är välgörenhetsmålet. Jag skulle tro att vi Helsingborgslaget samlat in drygt 5 miljoner kronor som oavkortat går till Barncancerfonden. För de insamlade pengarna och för att jag fått möjlighet att bidra är jag både glad, tacksam och lite stolt.

Vad är det starkaste positiva minnet du tog med dig från cyklingen?

– Det är svårt att peka ut en enskild händelse eller sak som det mest positiva minnet. Jag måste nog säga att det jag kommer att minnas med stor glädje och länge är lagkänslan och våra gemensamma ansträngningar och glädjestunder.

Några negativa minnen då?

– Jag har inga negativa minnen från cyklingen. Till och med cyklingen från Helsingborg till Bolmsö i hällande regn ler jag åt idag.

Cyklar du något nu efter loppet?

– Jag håller igång min cykling även efter målgången i Paris och försöker ta två eller tre pass i veckan. Jag har inga andra stora lopp inplanerade, men cyklade Bjäre Runt på åtta mil för två veckor sedan.

Känns det fortfarande som att du vill ställa upp igen 2020?

– Jag har också sökt som cyklist till nästa års Tour de Paris. Vi får se om de orkar, vågar och vill dras med mig ett år till.

Christer Dahlén är deltagaren som inte bara kan meritera sig som den historiskt äldsta deltagaren i projektet, han har även med sitt företag Byggmästar’n i Skåne AB donerat 1 125 000 kronor oavkortat till årets insamling. Christer har dessutom, via sina nätverk, bidragit till att samla in totalt hela 2,1 miljoner kronor. Team Rynkeby är ett europeiskt välgörenhetsprojekt som varje år cyklar till Paris från de olika startplatserna runt om, för att samla pengar till förmån för barn med allvarlig sjukdom. Projektet grundades 2002 och har under åren samlat in mer än 340 miljoner kronor till barn med allvarlig sjukdom. I Sverige i år, kommer alla pengar att oavkortat gå till Barncancerfonden. Idag består projektet av 2100 motionscyklister och 450 funktionärer.

 

SENASTE INLÄGGET

2024-02-29

För att kunna agera handläggare ...

2024-02-23

Det blir allt mer populärt att integrera ...

2024-02-15

Vill du arbeta i en bransch där kreativiteten flödar? ...