Tillbaka

Vår grundare och ordförande Christer Dahlén ska ju som bekant cykla med Team Rynkeby till Paris till förmån för Barncancerfonden.

Team Rynkeby är ett europeiskt välgörenhetsprojekt, som har sitt ursprung i Danmark och som idag engagerar sju nordeuropeiska länder, i Sverige deltar 16 lag. Team Rynkeby cyklar varje år till Paris för att samla in pengar till förmån för barn med allvarlig sjukdom och i Sverige går insamlade medel oavkortat till Barncancerfonden för klinisk forskning och för forskning kring sena biverkningar av cancerterapier.

Nu har våren kommit och det betyder att ni har börjat träna utomhus, hur har det gått?

– Det känns väldigt roligt att få sätta igång med utomhusträningen! Vi startade upp utomhusträningen i slutet på mars och sedan dess har vi lärt oss hur man cyklar i klunga, håller rätt avstånd till lagkompisen framför en och hur man kommunicerar med tecken och rop i klungan.

Hur känns det att cykla i klunga?

– Jag har cyklat en del i mitt liv, men aldrig cyklat i klunga och det var faktiskt lite läskigt om jag ska vara ärlig. Jag ville gärna hålla ett onödigt stort avstånd till kamraten framför mig. Till en början kände jag mig inte alltid helt trygg på cykeln, och hade ibland, särskilt när det gick långsamt i uppförsbackarna, lite svårt med balansen. Dock går det bättre nu, och jag känner mig redan mer van och den 29 juni kommer jag att vara en avancerad klungcyklist.

Hur tränar ni inför loppet?

– Vi tränar tre gånger i veckan, tisdagar och torsdagar kör vi intervaller och backar, då cyklar vi cirka 4-5 mil. På söndagar cyklar vi längre turer.

Hur känns det annars?

– Jag tycker själv att orken är okej och tror fortfarande att jag kommer till Paris. Orkar jag inte cykla har gängat lovat att ta mig med på lastbilsflaket. Annars är det ett jättefint gäng som ska cykla med mig till Paris, Mina lagkompisar tar väl hand om mig och håller också god koll på mig. De låter mig ligga längst bak i klungan, de tar vind och jag slipper dra. Det känns väldigt bra helt enkelt!

Team Rynkeby är ett europeiskt välgörenhetsprojekt som varje år cyklar till Paris från de olika startplatserna runt om, för att samla pengar till förmån för barn med allvarlig sjukdom. Loppet, som i år går av stapeln den 29 juni, är upplagt så att laget cyklar cirka 20 mil om dagen, fem mil i taget, i sju dagar. Projektet grundades 2002 och har under åren samlat in mer än 340 miljoner kronor till barn med allvarlig sjukdom. I Sverige i år, kommer alla pengar att oavkortat gå till Barncancerfonden. Idag består projektet av 2100 motionscyklister och 450 funktionärer.

Vi kommer att följa Christer Dahlén under grand finale när han cyklar från Helsingborg till Paris.  Byggmästar´n i Skåne medverkar givetvis som sponsor!

SENASTE INLÄGGET

2024-02-15

Vill du arbeta i en bransch där kreativiteten flödar? ...

2024-02-13

Det har blivit dags för semmeldagen ...

2024-02-09

Vill du arbeta i en bransch ...