Tillbaka

Dags för ledarskapsutbildning!

Nu har vi dragit igång årets grupp medarbetare som ska gå en totalt fem dagar lång utbildning i affärs- och ledarskapsutveckling. Till vår hjälp har vi Per Östlund, som lotsat oss fram i detta sedan 2005, och varför ändra på ett vinnande koncept? Med på ett hörn är även koncernens VD Carin Stoeckmann, som medverkat i princip alla dagar sedan 2005.

– Det är en fröjd att se hur alla deltagare tar sig an utbildningen. Först är de lite nervösa, men sedan släpper det och alla bjuder på sig själva och delar med sig av erfarenheter till varandra. Förhoppningsvis ger det alla deltagare en ökad trygghet i att leda sig själva och andra, och verktyg till att hantera olika situationer, berättar Carin Stoeckmann. 

Med en enorm energi och med glimten i ögat avdramatiserar Per vad en ledarskapsutbildning handlar om och ger under dagarna flertalet praktiska verktyg i att leda en verksamhet och i att leda individer framåt mot satta mål. Alla tjänstepersoner hos Byggmästar´n i Skåne och Rehn Bygger bör gå denna utbildning, likaså hantverkare som agerar i olika ledande roller, såsom exempelvis skyddsombud och lagbasar.

Nu har vi precis genomfört de två första dagarna och träffen bjöd på många intressanta diskussioner och reflektioner gällande bland annat hur man kan leda sig själv och andra. Under dagarna fick även medarbetarna en genomgång av bland annat koncernens affärsidéer och hur man ska bygga upp så kallade smarta mål, något som även det är viktigt i en affärs- och ledarskapsutveckling! Mellan passen varvade vi med frukost och lunch, samt även en karibisk buffé till kvällsmat! Ett utmärkt tillfälle för alla deltagare att lära känna varandra ännu bättre!

Det har varit två intensiva dagar och nu ska vi landa i allt vi har lärt oss och sedan ta oss an nästa två dagar om en månad. Till dess har vi lite läxor att jobba med som ska avrapporteras på nästa träff. Vi har hört med några av deltagarna som varit delaktiga under dessa två träffar och det verkar ha varit uppskattat!

Per är duktig på det han gör! Han får med alla i gruppen och får alla att våga medverka. Det är en viktig och bra utbildning, säger Linus Johansson Cinthio, arbetsledare på Helsingborg entreprenad.

– Det har varit två intensiva, men också, roliga dagar. Vi fick reflektera mycket om ledarskap och det var kul att träffa alla från Byggmästar´n i Skåne, då vi inte har haft så mycket tid att interagera med varandra innan, berättar Elin Mineu, Meps/kalkyl byggservice på Rehn Bygger. 

– Jag tycker att det var en väldigt rolig och samtidigt lärorik utbildning. Det var lagom mycket praktiska övningar och att sitta och lyssna. Per är väldigt duktig på att få med sig sin publik och duktig på att känna av människor, vilket gör att han får alla bekväma. Jag ser fram emot de andra dagarna och jag ska ta med mig an de här verktygen, och använda dem i vardagen, säger Johanna Kvist, administratör på Byggmästar’n i Skåne.

– Det har varit intressant och vi har fått ta del av olika användbara verktyg som man kan jobba med. Det var också kul att träffa de från Byggmästar’n i Skåne, berättar Fredrik Hultgren, arbetsledare på Rehn Bygger.  

Vi tackar Per Östlund för två gedigna utbildningsdagar och alla deltagare för ett gott deltagande och bra diskussioner! Vi ser fram emot att ses i februari igen!

SENASTE INLÄGGET

2023-11-30

Vi är mycket tacksamma ...

2023-11-24

Tidigare hade vi ett forum för lagbasar ...

2023-11-22

Vårt samhälle har många olika utmaningar ...