Tillbaka
(Hovs Hallar Foto: Alexander Neimert; https://torekovbastad.se/media/)

Fit for 2023: Torekov-Båstad

Under förra året höll vi inom koncernen ett Fit for 2022, ett initiativ där våra medarbetare fick möjligheten att anmäla sig till olika lopp runt omkring i Skåne. Syftet med detta var helt enkelt att försöka uppmuntra till fysisk aktivitet där deltagarna tillsammans kunde förenas i olika lopp. Vi har innan sammanfattat hur förra årets initiativ Fit for 2022 gick, vilket du kan läsa mer om här!

Men ett nytt år betyder ett nytt Fit for 2023 och första aktiviteten startade upp i lördags, nämligen Torekov-Båstad halvmaraton. Vi har ett gäng från Byggmästar’n i Skåne som medverkade i loppet i lördags! Heja er!

Banan är 21 kilometer lång och under loppet får deltagare springa, eller gå, vid fina stränder och mitt i vacker natur. Loppet startar vid Hamnplan i Torekov och deltagarna springer i mål på stranden utanför Hotel Skansen i Båstad. Ett perfekt tillfälle att röra på sig och samtidigt få ta del av en fantastisk natur! Nu har vårt gäng kämpat sig igenom loppet och vi har pratat Martin Borgelin, som driver byggserviceenheten i Helsingborg, och han berättar lite mer om hur loppet gick.

Vad tyckte du om loppet? 

– Jag tyckte att det var ett mycket trevligt lopp och framförallt en fantastisk miljö att springa i! Sedan var det väldigt bra ordnat av dem som höll i det, så alla vi som sprang där var väldigt glada och nöjda! Sedan var det ju såklart ett tufft lopp, men det visste vi ju om innan. Vi har sagt att trots att det var riktigt jobbigt så vill vi göra om detta nästa år igen! 

Vad var den största utmaningen med loppet? 

– Höjdskillnaderna, backarna upp och ned!  

Vad är ditt bästa tips när det kommer till att springa sådana här längre sträckor? 

– Ett tips är att köra varierad träning. Framförallt backträning, det är ett måste.  

Fysisk aktivitet är otroligt viktigt för att vi ska må bra, och det är kul att det finns sådana här lopp där man tillsammans kan röra på sig och samtidigt få ta del av vacker natur! Vi tackar gänget för ett superbra kämpande och hoppas att fler känner sig peppade på att vara med i de andra aktiviteterna som sker under årets Fit for 2023. Vi har anmält oss till Blodomloppet i Malmö (10/5 2023), Änglamilen i Ängelholm (27/5 2023) och Helsingborgs Maraton (2/9 2023). Vi ses där ute!

SENASTE INLÄGGET

2023-11-30

Vi är mycket tacksamma ...

2023-11-24

Tidigare hade vi ett forum för lagbasar ...

2023-11-22

Vårt samhälle har många olika utmaningar ...