Tillbaka

Vi vill passa på att önska Er alla ett riktigt gott nytt decennium och gott nytt 2020!

Vi ser verkligen fram emot 2020! Med oss in i året har vi knappt 1,4 miljarder kronor i orderstock, där en stor del av den orderstocken avser produktion under just 2020. Alla enheter har full fart från januari och framåt, vilket känns otroligt kul! Vi har bostadsprojekt, skolor, produktionslokaler mm att se fram emot att få leverera.

I mitten på december tog vi beslut om vår Affärsplan med tillhörande budget för 2020. Vi bedömer att vi får en årsomsättning på 1 miljard 1.150.000 kronor, med en rörelsemarginal på knappt 4 %. Som en bilaga till Affärsplanen har vi vårt så kallade Utvecklingsprogram, där vi lägger in valda aktiviteter och målsättningar inom områdena kvalitet, miljö, arbetsmiljö, IT och affärsetik.

Vi hoppas kunna växa i antal som organisation med flera nya medarbetare som kommer till oss, och en aktiv rekrytering pågår, och redan nu vet vi att några nya medarbetare dyker upp redan i januari, vilket vi ser fram emot. Vi behöver bli fler inom produktionen, både som hantverkare och som produktionsledare, och även fler inne på kontoret som driver projekt, planerar och köper in.

Under 2020 kommer vi att öka takten i vår digitalisering och startar året med en implementering av BIM-relaterade programvaror till vårt kalkyl- och planeringsarbete, samt till vår projektering och produktion. Vi kommer att nätverka, testa och utveckla oss framåt, då vi är helt säkra på att det är verktyg som kommer hjälpa oss arbeta smartare, säkrare och mer hållbart. Digitaliseringen kommer även att lägga fokus på en alltmer automatiserad faktureringsprocess intäktsbevakningsprocess.

Hållbarhetsarbetet rullar på och även där ökar vi takten. Vi deltar i olika arbetsgrupper för att testa och utveckla klimatkalkylsarbetet framåt och kommer under 2020 att dra igång klimatkalkylerna, oavsett kundkrav eller ej, i vissa projekt. Detta för att hitta fram i hur vi kan bygga mer miljövänligt. Vi kommer även att lägga ett större fokus på lokal elförsörjning, och installera solpaneler på våra kontorstak i Landskrona och i Helsingborg, samt lära oss mer om denna process i största allmänhet.

Som vanligt kommer vi under året att lägga stora resurser i tid och pengar för vår kompetensförsörjning. Det handlar om utveckling av produktionsledare, juridisk kompetens, byggteknik, IT, arbetsmiljö, inköp, ledarskap med mera.

Under 2020 drar vi även igång ett par nya projekt i egen regi, och håller på att bygga upp en mer tydlig organisation i rollen som byggherre och projektutvecklare.

Ja, 2020 kommer att bli ett spännande, roligt och utvecklande år för oss, och vi hoppas att Ni alla får ett riktigt gott nytt 2020!

 

SENASTE INLÄGGET

2024-02-15

Vill du arbeta i en bransch där kreativiteten flödar? ...

2024-02-13

Det har blivit dags för semmeldagen ...

2024-02-09

Vill du arbeta i en bransch ...