Tillbaka

Det är inte mycket Corona inte har påverkat, och 2020 har minst sagt varit ett annorlunda år. Med alla och olika typer av evenemang som ställdes in under våren är det få som blev förvånade över att Team Rynkeby’s årliga cykling till Paris blev inställt det med.

Tanken var att 2 150 cyklister skulle cykla till Paris mellan den 4 och 11 juli. Med anledning av virusets utbrott i Europa samt att man inte kan garantera cyklisternas säkerhet på vägarna, då träning i grupp har begränsats, valde man att ställa in årets cykeltur till Paris redan i april. Istället valde man då att se fram emot 2021 och alla deltagare som skulle vara med i år erbjöds istället en plats på nästa års cykeltur. Men det innebär inte att lagen har tränat i onödan, eller att förhoppningen om att samla in och sänka pengar till förmån för sjuka barn inte har införlivats. De olika lagen kommer nämligen att utföra lokala cykellopp ändå.

Christer Dahlén, Byggmästar’n i Skånes grundare och ordförande, ställer upp i cykelloppet andra året i rad. Detta år har hans lag, Team Rynkeby Helsingborg, bestämt sig för att cykla en rutt i södra Sverige istället. Under sex dagar, mellan den 5 och 11 juli ska de cykla cirka 100 mil, vilket blir något mindre än de 140 milen till Paris.

Hur känns det nu inför loppet?
– Det känns riktigt bra. Jag fortsatte träningen efter förra årets Paris-tour och har i år fått ihop ca 350 cykelmil i ben och rumpa. Jag är bättre rustad nu än förra året och jag ser fram emot några händelserika och spännande dagar ihop med ett fantastiskt gäng.

Hur ser den nya rutten ut? Var startar ni, hur cyklar ni och var går ni i mål?
– Det blir en resa runt i Skåne, Blekinge, Småland, Halland och tillbaka till Skåne. Vi startar och går i mål i Helsingborg. Första dagen bär det iväg söderut till Ystad och sedan norrut efter östkusten.

Är du mer eller mindre nervös inför årets lopp än vad du var i fjol?
Jag är definitivt mindre rädd och nervös nu. Jag är bättre tränad och har mer erfarenhet av att cykla i klunga. Jag vågar utnyttja fördelarna med att vara i klunga. Dessutom har de unga mig alltid under uppsikt, de tar vind och ser till att jag får en behaglig resa.

Vad ska du fokusera på under loppet för att komma i mål?
Det är viktigt att ta väl hand om kroppen och att äta och dricka mycket och ofta. Det absolut viktigaste är nog ändå förberedelserna inför touren. Sedan är det bara att trampa på!

Om man vill sponsra dig, hur gör man då?
Det kommer information!

Team Rynkeby är ett europeiskt välgörenhetsprojekt som varje år cyklar till Paris från olika startplatser, för att samla pengar till förmån för barn med allvarlig sjukdom. Totalt brukar det vara 57 lag med 2 100 motionscyklister och 550 medhjälpare som cyklar från startplatser i Danmark, Sverige, Finland, Norge, Färöarna, Island, Tyskland och Schweiz. Team Rynkeby grundandes 2002 och har under åren samlat in mer än 500 miljoner kronor till barn med allvarlig sjukdom. I Sverige går alla pengar i år, oavkortat, till Barncancerfonden och Barnhjärnfonden.

Förra året samlade Team Rynkeby in 115 miljoner kronor. Årets inställda tur innebär tyvärr att man inte räknar med lika höga siffror detta år, vilket är det värsta med den här situationen. Redan nu har man märkt att man inte kommer att samla ihop lika mycket pengar som man har hoppats, då ett stort antal insamlingsaktiviteter har blivit inställda på grund av rådande samhällssituation.

Vi på Byggmästar´n i Skåne tycker att projektet är viktigt och vi hoppas att folk är villiga att sponsra deltagarna så att forskningen kring barncancer och barnhjärnor kan utvecklas, så framsteg kan ske och fler barn kan friskna till, med så få biverkningar som möjligt, för att få chansen att växa upp. Det är ju målet med detta välgörenhetsprojekt, och det viktigaste finns ju kvar, att forskningen får ytterligare pengar med fokus på barnens bästa. Paris tar vi oss till nästa år istället!

SENASTE INLÄGGET

2024-02-15

Vill du arbeta i en bransch där kreativiteten flödar? ...

2024-02-13

Det har blivit dags för semmeldagen ...

2024-02-09

Vill du arbeta i en bransch ...