Tillbaka

Dags för höstens träff för det kvinnliga nätverket inom Sveriges Byggindustrier

Sedan 2010 har ett kvinnligt nätverk varit aktivt i Skåne/Halmstad, med två träffar om året. Samling på eftermiddagen, med lite fika och sedan en inspirerande och energihöjande föreläsning för att avsluta med enklare tilltugg och mingel. Antalet deltagare varierar mellan 25 och 100! Igår var det dags för höstens nätverksträff.

Byggmästar´n i Skånes alla kvinnliga medarbetare och praktikanter är alltid välkomna att delta på dessa träffar. Även om det har blivit något bättre idag, är det ändå så att man ofta i sitt eget projekt är endast en kvinna, eller väldigt få kvinnor, och då är det viktigt att få den här möjligheten att umgås, skratta och dela med sig, med andra kvinnor i samma bransch, i samma sits. Detta sker i stora som små företag, att man är ensam i sin egen lilla värld, och nätverkandet är viktigt. Vi stärker varandra. I detta forum kan vi också bruka allvar och fånga upp signaler som vi som bransch behöver jobba på bättre med.

Den här träffen var vi i Malmö i Svenskt Näringslivs lokaler. Vi var 50 kvinnor som deltog för att lyssna till Caroline af Ugglas, vice VD i Svenskt Näringsliv sedan 2015. Hon bjöd på sin klokskap, långa erfarenhet och roliga historier. Även Caroline har varit verksam i en mansdominerad miljö och det går att dra paralleller för oss alla. Hon passade även på att berätta om sitt arbete inom Svenskt Näringsliv och Svenskt Näringslivs frågor i stort. Det kom upp en del nyfikna och bra frågor till Caroline och tiden rann iväg alldeles för fort.

SENASTE INLÄGGET

2024-04-10

Både Byggmästar´n i Skåne och Rehn Bygger ...

2024-04-05

Bokslutet för 2023 är signerat och klart ...

2024-03-27

Staben, koncernens overhead eller administration ...