Tillbaka

Lördagen den 29 juni for de iväg, ett glatt gäng entusiastiska cyklister som trampade iväg till förmån för sjuka barn. Totalt 2100 cyklister som startade från olika startplatser runt om, hela 140 mil, 20 mil om dagen, 5 mil åt gången. Idag, sju dagar senare, nådde de målet, Frankrikes huvudstad, Paris!

Vår grundare och ordförande var en av dessa fantastiska och glada entusiastiska cyklister som, tillsammans med Team Rynkeby Helsingborg, cyklade till förmån för Barncancerfonden. Han har knappt hunnit av sadeln, men en mini-intervju ställer han upp på!

Hej Christer, hur känns det efter att ha cyklat 140 mil?
Det känns förvånansvärt bra. Jag var rädd för rumpskav och gummiben och att jag inte skulle kunna ta mig i mål. Gummiben har jag haft men de har ändå tagit mig fram, har heller lyckats undvika skav vilket jag är väldigt glad för.

Var det som du hade förväntat dig?
– Det har varit ungefär som jag trodde men backarna har varit jävligare än väntat och temperaturen var ibland riktigt påfrestande. 

Vad var svårast?
– Ingenting har varit jätteenkelt för mig, cyklingen, cykel och persedelvård har tagit hela dagarna i anspråk. Men jag har tagit mig igenom det och det är jag stolt över!

Vad var roligast?
– Stämningen och glädjen i teamet har varit det absolut roligaste. Det är ett fantastiskt gäng som har lyckats motivera och sporra under hela resan, våra gemensamma fikapauser och middagar har varit enormt trevliga. Sedan har det varit enormt roligt, trevligt och givande att ha varit med och bidragit till något så här stort, det känns väldigt bra!

Kommer du ställa upp igen?
– Om de vill ha mig med mig igen och jag får vara frisk ställer jag absolut upp 2020!

Christer Dahlén är deltagaren som inte bara kan meritera sig som den historiskt äldsta deltagaren i projektet, han har även med sitt företag Byggmästar’n i Skåne AB donerat 1 125 000 kronor oavkortat till årets insamling. Christer har dessutom, via sina nätverk, bidragit till att samla in totalt hela 2,1 miljoner kronor. Team Rynkeby är ett europeiskt välgörenhetsprojekt som varje år cyklar till Paris från de olika startplatserna runt om, för att samla pengar till förmån för barn med allvarlig sjukdom. Projektet grundades 2002 och har under åren samlat in mer än 340 miljoner kronor till barn med allvarlig sjukdom. I Sverige i år, kommer alla pengar att oavkortat gå till Barncancerfonden. Idag består projektet av 2100 motionscyklister och 450 funktionärer.

 

SENASTE INLÄGGET

2023-11-30

Vi är mycket tacksamma ...

2023-11-24

Tidigare hade vi ett forum för lagbasar ...

2023-11-22

Vårt samhälle har många olika utmaningar ...