Tillbaka

Att som chef och medarbetare få bra verktyg i att leda sig själv och andra är viktigt. Verktygen kan avse hur man kommunicerar, hanterar svåra samtal, förstå vikten av lagarbete, konsten att delegera uppgifter rätt och jobba mot uppsatta mål. Ledarskapet hjälper oss att leda oss fram i projekten för att kunna leverera rätt produkt i rätt tid på ett säkert och sunt sätt, med fungerande projektteam.

Vi har sedan 2005 anlitat en extern föreläsare, Per Östlund, som lotsar oss fram i en fem dagar lång ledarskapsutbildning, utfördelad på tre träffar. Han gör det på ett väldigt jordnära, roligt och enkelt sätt och det är alltid nära till skratt. Utbildningen kopplar även in Byggmästar´n i Skånes filosofi, affärsidé, vision, utvecklingsmål med mera, så att man kan koppla samman ledarskapet med företaget.

Alla tjänstepersoner måste delta i den här utbildningen och vi ser även till att alla skyddsombud, MB-ledamöter, lagbas, fackliga förtroendemän med flera bland hantverkarna också deltar.

Vi kan inte berätta om innehållet då det skulle avslöja en del för deltagare och framtida deltagare, men syftet är att skapa trygga ledare och chefer. Genom att vara trygg i sitt ledarskap blir det lättare att sätta och styra mot mål, att leda andra och att hantera situationer som kan uppstå. Det är ett viktigt verktyg för en god och säker arbetsmiljö, trivsel och en fungerande produktion.

– Ledarskap är olika och individuellt, men dessa dagar med ledarskapsutbildningen har gett oss verktyg för hur vi ska leda i det dagliga arbetet. Det har varit långa och intensiva dagar, men trots det har det inte varit tröttsamt. Tvärtom har det varit bra upplägg som har gjort att man hela tiden har varit engagerad och ”med”. Det jag tar med mig från de första dagarna är vikten av att sätta smarta mål, som handlar om att sätta mål som är specifika, mätbara och realistiska, istället för att sätta gigantiska mål som är svårare att nå. Detta underlättar så väl för en själv som för andra. Sedan har det varit väldigt roligt att äntligen träffas fysiskt, på utbildningen har vi även haft med personal från Rehn Bygger och det har varit trevligt att äntligen träffas i verkligheten, vilket vi inte har haft samma möjlighet till innan. Nästa del av ledarskapsutbildningen är om en månad och jag ser fram emot att fortsätta spetsa ledarskapskunskaperna, säger Mattias Persson, eftervårdsman på Malmö entreprenad

 

SENASTE INLÄGGET

2023-09-27

Vi har under en längre period ...

2023-09-22

Vi har tidigare bloggat ...

2023-09-19

Ett gott samarbete är viktigt ...