Tillbaka

LEVERANTÖRER – SE UPP, NÅGON FÖRSÖKER HANDLA I VÅRT NAMN!

Vi har nu under några veckor fått samtal från flera olika leverantörer, runt om i Sverige, om “konstiga” beställningar från oss. Någon försöker helt enkelt handla i vårt namn och få fakturorna ställda till oss.

Leverantörerna som har kontaktat oss har ju uppenbarliga bra rutiner i sina företag och fångar upp att det verkar märkligt. Fortsätt vara uppmärksamma! Polisen är också inkopplad.

Om vi beställer något gör vi ju det via korrekta mejladresser eller på andra korrekta sätt, och våra fakturor ska alltid märkas med referens i form av personer och projekt, så när fakturor väl kommer till oss, reagerar vi ju såklart på om detta inte stämmer.

Ett tips är också att Ni leverantörer till era butiker införskaffar teknisk utrustning som möjliggör att Ni kan läsa medarbetares ID06-kort, så ni ser att de är aktiva och tillhör ett korrekt företag. Det räcker inte att titta på Id06-korten, utan ni måste säkerställa att det är aktivt och tillhör företaget. Ni ska inte heller bara kontrollera legitimation, utan be personen ta fram sitt ID06-kort, för då är i alla fall sannolikheten större att man faktiskt är någon som får lov att handla i det bolagets namn. Det är ju inte helt ovanligt i just vår bransch att i princip alla får lov att handla material, verktyg mm, genom att svänga förbi våra bygghandlare.

Gällande näthandel är det nog också dags att skaffa rutiner för säkerställande av identiteter vid köp.

Tips, som ett enklare och gratis alternativ för att göra 10 kontroller per vecka i alla fall, är bolaget ID06 app ”ID06 Statuscontrol”. Genom den kan Ni läsa Id06-kort som personerna visar Er. Appen finns även som en mer professionell app där man kan göra obegränsade kontroller.

Ta hand om Er!

SENASTE INLÄGGET

2024-02-29

För att kunna agera handläggare ...

2024-02-23

Det blir allt mer populärt att integrera ...

2024-02-15

Vill du arbeta i en bransch där kreativiteten flödar? ...