Tillbaka

Morgongympa på bygget!

Fabian Mauritzon har på sitt bygge, Solgården i Ängelholm, startat en rutin om att genomföra morgongympa inför varje uppstart av varje arbetspass, vilket vi tycker är ett jättetrevligt och gott initiativ!

Rörelse och fysisk aktivitet är viktigt för alla och morgongympa blir ett bra tillfälle att få igång kroppen inför dagens arbete och därmed minska risken för skador en stel kropp annars kan råka ut för! Vi har pratat med Fabian, som har berättat lite mer om initiativet.

Kan du inte berätta lite mer om denna morgongympa?

– Vi går ut och värmer upp i förebyggande syfte för att inte skada oss. Om man tittar tillbaka i tiden så har vi haft lite av de normala arbetsskadorna, just fötter och ryggar. Just i det syftet så har vi bara kört igång på detta för att vara lite varmare i kropparna när vi kommer ut och drar igång. Just snubbelrisken i tidigt skede i projektet brukar vara ett stort bekymmer för oss. Alla har bemött mig riktigt positivt!

Hur har det gått? Verkar folk villiga att ställa upp?

Vi har det på rutin nu. Det är varje morgon vi gör det, senast hade vi det idag. Vi har aldrig haft några bekymmer, det är väl vissa dagar när det inte går. Ibland har arbetet kommit emellan och man missar det. Men så ofta som möjligt ser vi till att få det gjort!

Hur tror du att man kan motivera folk till att röra sig mera?

– För vår del har det varit lite sunt förnuft nu när vi har haft skadorna. Man förstår att man inte är så odödlig som man tror ibland. Förslitningsskadorna kommer krypandes sakta och säkert. Ingen av oss vill ju bli förtidspensionärer eller sluta med yrket. I det syftet blir det ju att försöka förebygga det så mycket som möjligt.

Vi på Byggmästar’n i Skåne vill uppmana alla våra medarbetare att tänka på kroppens rörelser och fysisk aktivitet. Precis som riktlinjerna säger så bidrar även några minuters rörelsepauser varje halvtimme till hälsan. Gå och hälsa på en kollega eller gå upp för trappan istället för att ta hissen, eller kanske haka på Fabian Mauritzons idé med morgongympa?

Det finns en artikel där en personlig tränare, Sebastian Wollbrin, tipsar om olika träningspass som passar till olika typer av byggyrken. Om det är av intresse se följande länk.

SENASTE INLÄGGET

2024-04-10

Både Byggmästar´n i Skåne och Rehn Bygger ...

2024-04-05

Bokslutet för 2023 är signerat och klart ...

2024-03-27

Staben, koncernens overhead eller administration ...