Tillbaka

Implementeringen av de nya ID06-korten fortsätter…

Tiden går fort och om knappa tre månader, den 20 juni, kommer alla gamla ID06-kort upphöra att gälla. Syftet med de nya ID06-korten är att öka säkerheten och därmed minimera risken för att kort kopieras eller på annat sätt manipuleras, vilket är möjligt med de gamla korten som har lägre säkerhetsgrad. Vi fick testa en prototyp av de nya korten redan i januari 2018 och fick en första insikt i hur processen kommer bli när vi väl går i skarpt läge med att implementera det för alla medarbetarna företaget.

Den 20 oktober 2018 släpptes de nya korten på marknaden och vi var ganska snabba med att beställa några kort för att testa hur processen egentligen gick till från beställning-verifiering-aktivering. Ganska fort insåg vi att processen inte var helt okomplicerad och att systemet kanske inte helt var ”färdigt” för att beställa i stor skala vilket då innebar att vi har avvaktat tills början på detta år med att sätta igång processen.

Sedan hösten 2018 har mycket information gått ut till alla om hur detta ska gå till och när vi väl var framme i slutet på februari i år så slog vi på den stora beställningsknappen för alla våra serviceavdelningar och beställde ca 100 kort.

Hur har det då gått för alla? Ja, det är lite spridda skurar, för en del har processen varit smidig och enkel, vissa har fortfarande problem att mailadressen i beställningsprocessen inte hittar fram till rätt person vilket då gör att korten inte produceras. De som har problem försöker vi hjälper både via telefon, men också i många fall, på plats ute på våra arbetsplatser. Vi befarade just att detta nya system kunde innebära mer administrativt jobb för vår del i beställningsprocessen, men vi kämpar på, i slutändan när alla har fått det nya kortet så är nivån höjd generellt på våra arbetsplatser med att se till att inga obehöriga hittar in till våra arbetsplatser.

Våra entreprenadavdelningar är nu nästa gäng som det ska beställas nya ID06-kort till vilket troligtvis blir början på april, då har vi nog landat i det stora hela med implementeringen på våra serviceavdelningar.

SENASTE INLÄGGET

2024-02-15

Vill du arbeta i en bransch där kreativiteten flödar? ...

2024-02-13

Det har blivit dags för semmeldagen ...

2024-02-09

Vill du arbeta i en bransch ...