Tillbaka

Gott nytt 2024 säger vi! Vi har ett spännande år framför oss!

Med oss in i 2024 och även in i 2025 har vi en orderstock på cirka 1,2 miljarder kronor, men också ramavtal inom byggserviceverksamheten. Vi bedömer att årsomsättningen för Byggmästar´n i Skåne och Rehn Bygger blir runt 1,250 miljarder kronor med en marginal på 1 %. Bedömningen är försiktig när det kommer till marginalen, eftersom vi vet att året säkert lär bjuda på en del utmaningar. Vår fördel i dessa tider är att vi har ett brett spektrum av kunder och av tjänster vi utför. Vi bygger om och renoverar, vi bygger till och vi bygger nytt. Både lokaler och bostäder ryms inom våra uppdrag, och det kan handla om små avrop på ramavtal men också om stora entreprenader på flera hundra miljoner kronor. Förutom att uppdragen sker åt offentlig förvaltning och näringsliv utför vi (Rehn Bygger mestadels) även uppdrag åt konsumenter. Det känns skönt i dessa tider.

Med tanke på rådande konjunktur tar vi ingenting för givet och väljer att ha en försiktig budget och mindre ambitiösa mål för 2024. Vi fortsätter med utbildningar men inte i samma utsträckning som vi är vana vid, och vi fortsätter även vår digitaliseringsresa och arbete med hållbarhet. Arbetet med att utveckla och automatisera arbetet för sunda byggen fortsätter idogt och vi kommer att fortsätta bidra i olika testmiljöer. Bankerna lanserade sina villkor i november och dem är vi redo för!

BIM är en viktig del i vår digitalisering och det ska vi lägga mer fokus på under detta år.

Vi planerar för att placera solpaneler på byggnadernas tak på Rehn Byggers kontor i Ängelholm och Helsingborg i vårt bidrag för att medverka till vår lokala förnybara energiförbrukning.

Under våren samlar vi alla medarbetare i koncernen på vår Byggmästardag där vi stannar upp och informerar och förkovrar oss, bland annat kring kranlyft och kvalitetsfrågor.

Arbetet i våra egna projekt som byggherre hoppas vi kunna ta ny fart under 2024. Under första kvartalet ger vi tillträde till våra ägarlägenheter i Rydebäck, vilket känns kul! Vi håller också på att se över vad vi mer skulle kunna dra igång under året, men det beror mycket på hushållens syn på framtiden, även om vissa goda signaler finns om att räntorna lättar under 2024. Men det räcker inte med att räntorna sänks, utan det är viktigt att politiken vågar ta tag i bostadsfrågorna och göra förändringarna som krävs, för att fler ska kunna kliva in i en bostadskarriär. Ta bort de stärkta amorteringskraven och ändra förutsättningarna för presumtionshyrorna. Och våga ta tag i den friare hyressättningen.

Så låt oss ta oss an 2024 och de utmaningar året bjuder på, för att förhoppningsvis komma in i ett ännu bättre och starkare 2025. Gott nytt 2024 på Er alla!  

SENASTE INLÄGGET

2024-02-15

Vill du arbeta i en bransch där kreativiteten flödar? ...

2024-02-13

Det har blivit dags för semmeldagen ...

2024-02-09

Vill du arbeta i en bransch ...