Tillbaka

Igår körde vi den femte, och sista, dagen av utbildningen Praktiskt Ledarskap med Per Östlund.

Varje år erbjuder Byggmästar’n i Skåne de medarbetarna som har en ledande roll, nyanställda såväl som de som har stigit in i en ny roll, en grundläggande ledarskapsutbildning där man går igenom konsten att leda sig själv så väl som andra. En ledarskapsutbildning är en mycket viktig utbildning för att skapa ledare som är säkra, trygga och kan leda såväl sig själva som andra medarbetare. Deltagarna har uppdrag som skyddsombud, lagbasar, produktionsledare, administratörer, projektledare, inköpare med mera.

Utbildningen är uppdelad i tre delar, med två dagar + två dagar + en heldag. Under utbildningen fördjupar sig deltagarna i, bland annat situationsanpassad ledarskap, mötesteknik, presentationsteknik, vikten av gott samarbete, vårdande av relationer så väl som målstyrning, kundbemötande i praktiken, ekonomi och kommunikation. Utbildningen är också kopplad till Byggmästar’n i Skånes vision, affärsidé och filosofi, dessutom vävs företagsekonomi in i utbildningen, och har en koppling till företagets affärsplan. Syftet med utbildningen är att ge medarbetarna verktyg till sitt ledarskap genom roliga övningar och reflektioner. Samtidigt ges man möjligheten att träffa kollegor i företaget man i sin vardag inte träffar lika ofta, nämligen från andra enheter och avdelningar.

I gårdagens sista pass fick deltagarna prova på att driva företag. Vi skapade två företag, med var sin VD och två avdelningschefer per företag, samt lite ”gräsrötter”. Den övningen ger nyttiga erfarenheter att ta med sig i sitt ledarskap. Dagen bestod även av ett ekonomipass, där vi gick igenom grundläggande ekonomiska begrepp. Engagemanget var högt, diskussionerna livliga och stämningen på topp! Med detta har gänget fått med sig en verktygslåda för sitt praktiska ledarskap, för att lättare leda sig själv och andra.

Vi tackar Per Östlund för den här gången och ser redan fram emot när nästa gäng ska få gå!

SENASTE INLÄGGET

2023-11-30

Vi är mycket tacksamma ...

2023-11-24

Tidigare hade vi ett forum för lagbasar ...

2023-11-22

Vårt samhälle har många olika utmaningar ...