Tillbaka

Praktiskt Ledarskap – samverkan och förändringsarbete

I veckan körde vi igång årets omgång av Praktiskt ledarskap – samverkan och förändringsarbete, en utbildning för medarbetare i konsten att leda, sig själv och andra. Deltagare har uppdrag som skyddsombud, lagbasar, produktionsledare, administratörer, projektledare, inköpare med mera.

VI fördjupar oss i allt från konsten i att hålla ”svåra samtal”, situationsanpassa vårt ledarskap, presentationsteknik, mötesteknik, målstyrning, vikten av ett gott samarbete, kulturbärarskap, vårdande av relationer, men ledarskapsutbildningen är också kopplad till vår vision, affärsidé och filosofi, för att se kopplingen mellan företagets kultur och vårt ledarskap. Även företagsekonomi vävs in i utbildningen. Vi har tre träffat på fem dagar totalt. Förutom att man som deltagare får verktyg till sitt ledarskap ges man möjlighet att träffa kollegor i företaget man i sin vardag inte träffar lika ofta, nämligen från andra enheter och avdelningar.

Deltagarna bjuds på många roliga övningar och reflektioner och vi har alltid nära till skratt, då vår eminente föreläsare Per Östlund lotsar oss igenom dagarna fem.

En av årets deltagare summerar träff 1 så här:

– Det har varit två intressanta och lärorika dagar där man har haft möjlighet att förnya och fräscha upp sina ledarskapskunskaper. Föreläsaren, Per Östlund, var väldigt engagerad och involverande, han bjöd in till diskussioner och lyckades verkligen fånga ens intresse. Dessutom fick man passa på att lära känna medarbetare från andra kontor och yrkesroller och ta del av deras tankar och funderingar kring bra ledarskap. Det har helt enkelt varit givande och det finns mycket bra som jag tar med mig från dessa dagar, säger Jim Thurell, platschef Malmö entreprenad

SENASTE INLÄGGET

2024-02-15

Vill du arbeta i en bransch där kreativiteten flödar? ...

2024-02-13

Det har blivit dags för semmeldagen ...

2024-02-09

Vill du arbeta i en bransch ...