Tillbaka

Så här börjar i princip alltid planeringen i ett av våra projekt – från ”scratch”!

I Borstahusen på vårt projekt Strandhusen är det mycket aktivitet just nu. Inte så mycket ute på arbetsplatsen dock, där pågår schaktning av massor där 13 st enfamiljsvillor ska stå klara till sommaren 2020.

– En god planering gör att vi får de bästa förutsättningarna för att kunna genomföra projektet hela vägen från början till slut, säger Johan Bäckman, platschef för projektet om planeringsarbetet

Tillsammans med Olle Hervén och Alen Skenderovic sitter Johan minst varannan vecka i specifika projektmöten för just detta bygge. Det gäller att få tidplaner, inköp, handlingar, bygglov och mycket annat på plats inför själva byggstarten. Planeringen började redan i början på december förra året och har intensifierats nu i januari då både bygglov och byggstart har getts till projektet.

– Mycket av inköpen är klara som betong, vvs, el, ventilation, takstolar och utfackningsväggar vilket känns bra även om allt inte är klart än. Just i detta projekt är det lite speciellt då vårt ”grannprojekt” Solstrålen, också åt Midroc, ligger ett stenkast sidan om vårt så har vi tillsammans med den platsledningen planerat för delvis gemensam bodetablering, allt för att få bästa lösningen för båda projekten, säger Johan

 Under onsdagen var det möte på plats med konstruktören för att titta på smidiga lösningar i konstruktionen, detta för att få ett smidigt genomförande. K-ritningarna granskas för fullt och förhoppningsvis blir de stämplade till bygghandlingar nästa vecka.

– Tiden innan byggstart kan ibland vara olika lång, både på gott och ont. Oavsett så är det en härlig känsla när väl produktionen sätter igång, starten av ett projekt medför ju en speciell känsla, avslutar Johan.

SENASTE INLÄGGET

2024-02-29

För att kunna agera handläggare ...

2024-02-23

Det blir allt mer populärt att integrera ...

2024-02-15

Vill du arbeta i en bransch där kreativiteten flödar? ...