Tillbaka

I årsskiftet 2020–2021 gick vår platschef Jan Anderberg i pension. Med tanke på Coronapandemin har vi inte haft någon möjlighet att ha en ordentlig avtackning för Janne, men bättre sent än aldrig. Måndagen den 29 november bjöd vi in Jan till vårt kontor i Helsingborg där han bland annat avtackades med en gåva.

Janne började på Byggmästar’n i Skåne 2011 på Helsingborg entreprenad, och har under sina år på företaget bland annat varit med och byggt cirka tio projekt. Främst har det varit bostadsprojekt men även en och annan affärslokal och kontor. Jannes sista projekt innan pensionen var Guldgubben i Helsingborg där vi byggde 132 hyreslägenheter åt Hyléns fastighetsförvaltning och Riksbyggen. Nybyggnationen bestod av en huskropp i fem plan med underjordiskt garage. Totalentreprenaden var på cirka 135 miljoner kronor och stod klar 2020.

”Janne har alltid varit en medarbetare man har kunnat lita på. Han har haft en gedigen kompetens och stort engagemang i sitt arbete. Han har alltid varit mån om projekten och säkerställt ett gott klimat i hela projektteamet, där alla har känt sig delaktiga och involverade i projekten. Janne har dessutom lagt ett stort värde i att leverera rätt produkt, i rätt tid och resultatet har alltid varit en nöjd kund, så nöjd att den har varit återkommande.  Att det för vår del är en förlust att Janne har gått i pension är självklart. Vi kommer att sakna honom, men vi tackar Janne för allt och önskar honom all framgång som pensionär! ” – Peter Johansson, avdelningschef på Helsingborg entreprenad

Vi har satt oss ner med Janne för att prata lite om åren som har gått och vad som väntar nu som pensionär.

Hur har det varit att jobba med Byggmästar’n i Skåne i alla dessa år?  

– Det har varit väldigt roligt att jobba på Byggmästar’n i Skåne. Byggmästar’n i Skåne har alltid känts lite som en andra familj, fast utan bråkiga syskon. Jag har trivts utomordentligt bra alla år och jag kommer att sakna alla kollegor, fast jag ska försöka hälsa på olika arbetsplatser och kontoret när jag har vägarna förbi. 

Med facit i hand, vilket projekt har du tyckt bäst om och varför?  

– Oj, svårt fråga, vill svara alla! Jag kommer att tänka på ett par av de första projekten jag gjorde, en vårdcentral åt Brännborns Fastigheter i Örkelljunga, och ett äldreboende på Råå åt Helsingborgs kommun. Det var roliga och intressanta projekt. Men det var även roligt att bygga butikslokaler i Ängelholm med MIO och Elgiganten som hyresgäster. På senare tid bostadsprojekten åt Riksbyggen samt Hyléns Fastigheter som är en återkommande kund. 

Vad kommer du inte att sakna med jobbet? 

– Att stiga upp tidigt mörka kalla morgnar! 

Vad ska du nu hitta på som pensionär? 

– Jag och min fru har en husbil som ska få rulla genom Sverige och Europa. Sedan har vi två hundar som tar mycket tid. Vi bor i villa, så hus och hem får ju en uppfräschning också nu när tiden räcker till. Sedan har jag hakat på tåget och börjat spela padel. 

Vi tackar Jan för dessa år och önskar honom ett stort lycka till som pensionär! 

SENASTE INLÄGGET

2024-04-19

För att säkerställa en kontinuerlig utveckling ...

2024-04-10

Både Byggmästar´n i Skåne och Rehn Bygger ...

2024-04-05

Bokslutet för 2023 är signerat och klart ...