Tillbaka

Christer Dahlén cyklar för Team Rynkeby

Förra året tog han alla med storm! Han var den äldsta deltagaren att ställa upp i Team Rynkeby och cykla från Helsingborg till Paris till förmån för sjuka barn. Han gjorde det med bravur och i år tänker han göra det igen! Vi pratar självklart om vår fantastiska grundare och ordförande, Christer Dahlén.

Team Rynkeby är ett europeiskt välgörenhetsprojekt som varje år cyklar till Paris från de olika startplatserna runt om, för att samla pengar till förmån för barn med allvarlig sjukdom. Totalt är det 57 lag med 2 100 motionscyklister och 550 medhjälpare som cyklar från startplatser i Danmark, Sverige, Finland, Norge, Färöarna, Island, Tyskland och Schweiz. Projektet grundades 2002 och har under åren samlat in mer än 500 miljoner kronor till barn med allvarlig sjukdom. Deltagarna förpliktar sig inte bara att orka cykla till Paris utan även till att göra en insats för att samla in pengar till barn med allvarliga sjukdomar. I Sverige kommer alla pengar i år att oavkortat gå till Barncancerfonden och Barnhjärnfonden. Barnhjärnfonden, en underorganisation till Hjärnfonden, är ett nytt samarbete för i år för att stärka forskningen om barnhjärnan.

Sommaren 2020 kommer 1 541 företag att pryda Team Rynkebys gula cykelkläder, vilket är det högsta antalet sponsorer i projektets historia. Antal företag som har valt att sponsra välgörenhetsprojektet i år är 15 % fler än föregående år.

För att mäta pulsen på Christer Dahlén har vi ställt några frågor för att kolla hur det går nu när han ska upp i cykelsadel igen.

Hur går det med träningen?
Vi tränar för fullt och har nu bara kvar tre pass spinning inomhus innan vi släpps ut på landsvägen. Jag har kunnat vara med på nästan alla träningar och är till och med i lite bättre form än vid motsvarande tid förra året, vilket känns väldigt roligt!

Hur förbereder du dig?
– Än så länge inga särskilda andra förberedelser förutom cyklingen.

Hur känns det annars?
– Det känns jättebra och jag är mer säker på att resan ska gå bra än jag var i fjor. Jag hoppas också att Coronaviruset inte sabbar för mycket utan att vi kan fortsätta träna och att vi kan trampa iväg 3 juli.

Ett av fem barn som drabbas av cancer överlever inte sin sjukdom, och mer än hälften av dem som överlever gör det med olika former av biverkningar. Syftet med Team Rynkebys välgörenhetsprojekt är att samla in pengar så att forskningen kring barncancer och barnhjärnor kan utvecklas så framsteg kan ske och fler barn kan friskna till, med så få biverkningar som möjligt, för att få chansen att växa upp. Med hjälp av forskning kan vi förhoppningsvis utrota cancern helt!

Vi på Byggmästar´n i Skåne tycker att projektet är viktigt. Just det här året har vi stor respekt för att eventuella förändringar kan komma att ske gällande själva finalen, nämligen cyklingen ned till Paris, men det viktiga finns dock kvar, att forskningen får ytterligare pengar med fokus på barnens bästa.

Extra kul för oss i år är att även Christian Olofsson ska cykla för Lundalaget, och att Andreas Bergh ska bidra i servicegänget för Lundalaget. Christers engagemang har verkligen smittat till flera medarbetare!

 

SENASTE INLÄGGET

2023-12-06

Teknologiska framsteg har alltid varit en motor ...

2023-11-30

Vi är mycket tacksamma ...

2023-11-24

Tidigare hade vi ett forum för lagbasar ...