Tillbaka

Vi har under året vid ett flertal gånger skrivit om att vår grundare och ordförande Christer Dahlén ställde upp i Team Rynkeby Helsingborg 2019 och cyklade 140 mil till Paris, till förmån för sjuka barn. Med sitt engagemang imponerade och inspirerade Christer många, inte minst inom Byggmästar’n i Skånes egen organisation. I veckan kunde vi glatt meddela att Christer kommer att ställa upp igen 2020, men med sig, i ett annat lag förvisso, kommer han även att ha med sig Christian Olofsson som ställer upp för Team Rynkeby Lund. Christian började hos oss på Byggmästar’n i Skåne 2016 i Landskrona och jobbar idag främst med Landskrona stad som kund.

Team Rynkeby är ett europeiskt välgörenhetsprojekt som varje år cyklar till Paris från olika startplatserna för att samla pengar till förmån för barn med allvarlig sjukdom. Projektet grundades 2002 och har under åren samlat in ett flertal hundra miljoner kronor till barn med allvarlig sjukdom.

Hej Christian, vad fick dig att söka till Team Rynkeby?

– Det som fick mig att söka till Team Rynkeby var att jag tycker att det är för ett gott ändamål och ett spännande projekt. Jag har hört mycket gott om helheten i projektet och ville därför bli en del av det. Alla insamlade medel går oavkortat till Barncancerfonden för att stödja deras forskning för att utrota cancern. Forskning gör skillnad och idag är chanserna att överleva om man drabbas av cancer högre än för bara några år sedan, jag är väldigt tacksam att jag får vara med och bidra till att denna utveckling kan fortsätta så att vi i slutändan kan utrota cancern helt.

Hur kommer du förbereda dig inför det kommande loppet?

– Jag har som mål att träna vid varje givet träningstillfälle om det är möjligt. Jag har redan börjat smygträna spinning och det har jag gjort ända sedan jag skickade in min ansökan. Jag har en sjukdom i centrala nervsystemet, MS, och den gör att jag vill pusha mig själv för att klara av detta och bevisa att jag kan. Jag hoppas på många bra pass med en viss medarbetare på Byggmästar’n i Skåne när jag väl får den gula cykeln.

Har du cyklat mycket tidigare?

– Ja, det kan man nog säga… Jag har faktiskt varit tävlingscyklist sen jag var 11 år gammal. Jag har cirka 15 guld-, 3 silver- och 2 bronsmedaljer i Skånskamästerskapen. Jag har tränat och tävlat för Skånelaget i Danmark och Norge och så har jag även en bronsmedalj från svenska mästerskapen. Med andra ord så har jag cyklat och samlat på mig en del medaljer genom åren, så jag har cyklat en hel del. Men denna satsning är inget jag tar lättvindigt på trots min bakgrund, med min sjukdomsbild blir det en större utmaning för mig. Efter att jag slutade tävla och träna har jag dessutom lagt på sig några extra kilon, så det kommer bli väldigt roligt att sätta igång igen och satsa stenhårt.

Den 21 september är det dags för kickoff för Lundalaget och efter det är det stenhård träning som gäller. Team Rynkeby är ett europeiskt välgörenhetsprojekt som varje år cyklar till Paris, loppet, som 2020 kommer gå av stapeln den 27 juni, är upplagt så att laget cyklar cirka 20 mil om dagen, fem mil i taget, i sju dagar. Projektet grundades 2002 och inför 2020 års lopp har det kommit in rekordmånga ansökningar. Man hoppas 2020 kunna ta runt cirka 2100 cyklister med 550 servicedeltagare till 57 lokala lag.

SENASTE INLÄGGET

2024-04-19

För att säkerställa en kontinuerlig utveckling ...

2024-04-10

Både Byggmästar´n i Skåne och Rehn Bygger ...

2024-04-05

Bokslutet för 2023 är signerat och klart ...