Tillbaka

Ute i Bara, Svedala, håller vi just på att avsluta ett projekt åt Svedalahem. Projektet är en nybyggnation av en förskola i två plan med allrum, storkök och miljörum. Det är mycket saker man ska hålla koll på inför ett färdigställande av ett projekt men vad är extra viktigt att tänka på? Noa Rydberg är platschef för projektet, så vi ställer frågan, och några till, till honom!

Ni är just nu i avslutningsfasen av projektet, vad har ni kvar att göra innan projektet är helt färdigt?
– Det vi har kvar är ytfinish med lister, bättringsmålning, installationsarbeten, styrsystem med mera. Sedan kvarstår även lite utvändiga arbeten med markarbeten och utesovbänkar.

Hur säkerställer ni att ni kommer att levererar den bästa produkten?
– Det är viktigt att ständigt ha kontakt med kunden och inte ta genvägar i slutet eller tumma på kvaliteten. Skolor är ofta väldigt installationstäta och därför behövs extra lång tid för installatörerna att hinna injustera och prova av sina system. I detta projekt har vi också haft en intern samordnad provning för att fånga upp eventuella problem innan den externa och skarpa samordnade provningen.

Vad har varit roligast med detta projekt?
– Det är kul att bygga en skola som är påkostad med fina detaljer. Skolor är överlag roligt att bygga för att vi har stora ytor och inte samma upprepningsmoment som när man bygger till exempel flerbostadshus.

Finns där några speciella lärdomar från detta projekt som du vill dela med dig av till andra?
– Det vi har lärt oss är att man ska satsa på provisoriska tätningar tidigt i ett projekt för att förhindra att få in vatten i byggnaden under byggskedet. Sedan borde vi haft särskilda samordningsmöten för ytterdörrar, i skolor finns så många funktioner på en dörr så det krävs en tydlig gränsdragning och samordning för att allt ska fungera utan minsta strul.

Förskolan i Bara ska vara klar i september och verksamheten flyttar in i början på 2019.

SENASTE INLÄGGET

2024-02-15

Vill du arbeta i en bransch där kreativiteten flödar? ...

2024-02-13

Det har blivit dags för semmeldagen ...

2024-02-09

Vill du arbeta i en bransch ...