Tillbaka

Vad vill en murare att vi ska tänka på som byggare?

I ett projekt samarbetar vi med flera olika yrkesgrupper, som alla har viktiga kunskaper för att vi ska få en så effektiv och bra byggprocess som möjligt i våra projekt. Vi behöver ta hjälp av till exempel elektriker, snickare och murare. Nu är det dags att höra med murarna om vad vi behöver tänka på för att få till en god samverkan med dem! Vi har pratat med Emil Johansson från Söderåsens mur och kakel AB, som vi samarbetar med en hel del.

Vad ska vi beakta redan i projekteringen?  

– Jag skulle säga att det är viktigt att ha med muraren som ni ska använda i projekteringen, och inte senare byta ut dem till någon annan. Det händer nämligen ganska ofta att muraren byts ut.  

Och vad behöver ingå i vår egenkontroll för att kvalitetssäkra inför murarens övertagande?  

– Det som behöver ingå i er egenkontroll är först och främst att se till så att stommen är rak, likaså att se till att sockeln också stämmer. Brister det här så försvårar det såklart murarens arbete.  

Vad behöver vi tänka på i våra egna arbetsberedningar?  

– Det viktigaste här är att försöka tänka på att det blir så bra som möjligt på arbetsplatsen. Det uppnår ni genom att ha löpande diskussioner med muraren som ska mura!  

Det krävs olika kompetenser i alla våra projektets delar och därför är det också viktigt att vi samarbetar yrkesgrupper emellan för att tillsammans skapa projektet på bästa sätt.  Vi måste kunna förbereda olika moment så gott det går så att de som ska arbeta kan få en så bra start som möjligt i sitt arbete.

SENASTE INLÄGGET

2024-04-10

Både Byggmästar´n i Skåne och Rehn Bygger ...

2024-04-05

Bokslutet för 2023 är signerat och klart ...

2024-03-27

Staben, koncernens overhead eller administration ...