Tillbaka

Äntligen dags för invigning av vårt nya kontor på Järvgatan 18!

För drygt ett år sedan tog vi det första spadtaget för vårt nya klimatsmarta kontor i Landskrona och nu äntligen är det dags för invigning! Idag samlades medarbetare och andra gäster för att fira vårt fina nya kontor. Ledorden för kontoret har varit klimatsmarta lösningar, arbetsmiljö och nytänkande. Byggnaden har tre plan, med ett rörligt kontorslandskap för att skapa trivsel, höja arbetsmiljön och ge en ökad flexibilitet för en större organisation. Kontoret har en yta på 1650 kvadratmeter och är arbetsplats för ett trettiotal personer. Projektet har byggts på ett klimatsmart sätt där vi på Byggmästar’n i Skåne har ”tränat” på, för oss, nya metoder och använt oss av nya tekniska lösningar, eftersom vi vill vara redo när våra kunder börja efterfråga detsamma. Vi har sammanfattat ihop spännande information gällande byggnaden för den som är nyfiken!

Stommen är av limträpelare/balksystem med utfackningsväggar samt KL-träväggar (korslimmat virke), vilket är nytt för oss. Både utrymningstrapphus och hisschakt är 4 sektioner vardera av massivt KL-trä. En faktor som gör det lite speciellt är att vi vid montage av KL-trä inte använde oss av väderskydd utan något som kallas för wetguard, vilket är som en slags tejp som sattes fast på fabriken efter tillverkningen.

När det kommer till isoleringen så isolerades skalet med lösull och anledningen till att vi använde lösull istället för skivisolering är för att det annars hade krävts stora mängder skivisoleringen, vilket hade försvårat hanteringen rejält. Alla KL-väggar kläddes sedan med vindskyddsväv allteftersom de monterades, som skydd mot både sol, vind och fukt! I och med att vi hade att göra med detta massiva trä så hade vi även en fuktkonsult med oss under hela projektet, från själva projektering till slutresultatet! Detta är helt enkelt för att vi skulle kunna vara säkra på att vi inte byggde in någon fukt. Slutligen, så har vi solpaneler på taket, vilket känns som en viktig del till vårt klimatsmarta kontor!

Visste du att? 

  • Det tjockaste bjälklaget är 220 mm KL-trä.
  • Den största balken är 1080 x 400 mm tjock.
  • Den längsta spännvidden på en balk är 13 meter.
  • De tyngsta bjälklagsskivorna väger 3,6 ton.
  • Vid montage var toleransen väldigt liten, 2 mm på 37 meter.
  • De längsta skruvarna var 580 mm långa.

På det övre planet, plan 3, har vi inrett ett stort konferensrum med plats för 100 personer och ett mindre konferensrum. Där uppe kommer vi hålla större möten och utbildningar! På plan 1 finns ett omklädningsrum för byggservice, konferens- och kontorsrum för produktionsledningen på byggservice, snickeri, lager och verkstad samt en gemensam matsal för alla medarbetare. Plan 2 har kontorsplatser och mindre konferensrum, som entreprenadenheten och administrationen kommer att dela på. Kontorsplatserna består av en mix av såväl traditionella kontor, kontorsceller och större projektrum där två-tre medarbetare kan sitta tillsammans vid till exempel uppstart av ett projekt när det kan behövas ett tätare samarbete.

– Det har varit kul att följa projektet, särskilt som det är byggt på ett sätt vi inte är så vana med, men som kommer att bli allt vanligare framåt. Det är klimatsmart och väldigt flexibelt där vi utnyttjar ytorna på ett smart och effektivt sätt, säger Carin Stoeckmann, VD Byggmästar´n i Skåne och byggherre för projektet.  

– När vi projekterade fram vårt kontor ville vi bygga ett kontor som möter våra behov idag, men även de behov vi kommer att ha imorgon. Därför har vi lagt stort fokus på ett flexibelt och anpassningsbart kontor där vi kan växa om det skulle behövas. För igenkänningsfaktorns skull ör det samma arkitekt som har ritat både vårt gamla och vårt nya kontor, så även om det är ett helt sprillans nytt kontor så kommer igenkänningsfaktorn att vara hög, då vi till exempel har valt samma fönster och fasad som vi hade på det gamla kontoret. Det nya kontoret har uppförts med en stomme i korslimmat massivt trä som har ett lågt koldioxidavtryck. Klimatavtrycket är en tiondel jämfört med en stomme i vanlig betong och smide, vilket har varit en, för oss på Byggmästar’n i Skåne, ny process som har varit mycket intressant och lärorik att följa. Vi är mycket glada över att vi äntligen är på plats i vårt nya kontor där vi kommer kunna samla hela Landskrona Entreprenad och Byggservice Nordvästra Skåne, vilket kommer kunna leda till en bättre sammanhållning och gemenskap, säger Marcus Ingelsson, avdelningschef för Landskrona Entreprenad och Byggservice Nordvästra Skåne samt projektchef för nybyggnationen. 

Vi tackar Landskrona Entreprenad och Byggservice Nordvästra Skåne för en trevlig invigning och önskar er ett stort lycka till i ert nya kontor! 

 

SENASTE INLÄGGET

2024-04-19

För att säkerställa en kontinuerlig utveckling ...

2024-04-10

Både Byggmästar´n i Skåne och Rehn Bygger ...

2024-04-05

Bokslutet för 2023 är signerat och klart ...