Tillbaka

Vet Ni vem Hugo Nerman är?

Sedan flera år har vi sponsrat Hugo Nerman. Det började med hans karriär inom go-cart och nu kör han STCC. Hugo Nerman är en lokal påg från Rydebäck och vi sponsrade honom lite smått när han körde go-cart. Redan då var han väldigt ambitiös och duktig och det var kul att följa honom i hans utveckling. Tiden gick och det började bli alltmer allvar i sponsringen och i Hugos karriär. Idag kör han i STCC.

Vi har under hela tiden haft dialogen med hans manager (och far) Fredrik Nerman och för några år sedan pratade han och vår VD Carin Stoeckmann om motorbranschens framtid i en värld som arbetar för en mer hållbar situation och en klimatomställning. Carin har hela tiden sagt att inom elitidrotten sker alltid en viktig utveckling som alla får ta del av, så även inom motorsporten. Det vi tar för givet i dagens bilar och förmodligen även i framtidens bilar kommer från motorsporten. Hon var helt övertygad om att motorbranschen jobbade på med att hitta smarta lösningar för att få till stånd en fossilfri motorsport som också skulle bidra i att utveckla den fordonspark vi har och kommer att ha, i form av bilar och lastbilar, exempelvis gällande motorer, säkerhet, batterier mm. Under H22 i juni 2022 i Helsingborg berättade STCC att de skulle ställa om och 2023 köra med elbilar! Detta gör att motorbranschen pushar på utvecklingen av elbilar, som även vi utanför sporten kommer kunna ta del av. På vår Byggmästardag den 8 september 2022 kom Hugo Nerman på besök till alla oss medarbetare och berättade om sin resa, och om motorsportens utveckling där nu STCC lanserar sin elbilssatsning och jobbar på med hållbarhet inom olika delar.

STCC har premiären av elbilarna under våren 2023 och kommer även att ha ett stadsrace i Helsingborg, närmare bestämt i hamnen. Ingen förare har ännu fått sin elbil utan alla kommer att få sina bilar samtidigt för att skapa likadana förutsättningar för alla. STCC blir 2023 världens första 100 % elektriska nationella touring car-mästerskap, och samtidigt gör stadsracen comeback! Detta sker med de kraftfullaste STCC-bilarna någonsin, med en elmotor på 550 hästkrafter, och med ett 45 kWh-batteri på 800 volt. De nya STCC-bilarna baseras på de senaste elektriska produktionsbilarna som privatpersoner kan köpa och köra på vanlig väg, enligt STCC. Bilarna modifieras sedan för tävling vad gäller säkerhetsutrustning, bromsar, stötdämpare, elmotorer och mycket mer.

Det känns riktigt kul att kunna vara en del av den här resan tillsammans med Hugo Nerman, men också att kunna vara en del av motorsportens utveckling inom hållbarhet, som på sikt leder till en bättre fordonspark för oss.  Vi har i vår koncern närmre 200 bilar och lätta lastbilar, och håller som bäst på att se över vår fordonspark och ställa om till en fossilbränslefri sådan. Vi har dock idag utmaningar med det, särskilt för vår byggserviceverksamhet, men vet att utvecklingen går framåt, och kanske ännu snabbare om motorsporten utmanas i detta.

SENASTE INLÄGGET

2023-11-30

Vi är mycket tacksamma ...

2023-11-24

Tidigare hade vi ett forum för lagbasar ...

2023-11-22

Vårt samhälle har många olika utmaningar ...