Tillbaka

Dags för årets Byggmästardag!

2020 hade vi turen att genomföra vår Byggmästardag bara några dagar innan Sverige och världen stängde ned på grund av pandemin. Därefter har vi inte kunnat genomföra vår årliga Byggmästardag, dagen då all produktion stannar upp och alla medarbetare, oavsett roll i företaget, samlas och förkovrar sig inom några ämnen under en dag. Nu var det dock äntligen dags igen!

I år samlades vi på Malmö Live och vi gör det för första gången tillsammans med Rehn Bygger. Gänget delades in i tre grupper som sedan vandrade runt till tre olika seminarier under förmiddagen. Ämnena för i år var HLR med hjärtstartare, ergonomi samt arbete i våtutrymmen och säkert vatten. På eftermiddagen samlades alla i en stor gemensam sal där vi avslutade med ett gemensamt pass med temat hållbarhet. Då fick vi förmånen att lyssna till hur Wihlborgs jobbar med hållbarhet avseende sina fastigheter, och Hugo Nerman berättade för oss om sin resa inom motorsporten och om motorsportens resa inom hållbarhet. Vi berättade även om hur vi arbetar med klimatberäkningar idag och i vad vi behöver tänka på då.

Dagen startade upp med samling och incheckning, med lite kaffe som värmde upp oss inför dagen. Klockan 07 drog vi igång och strax före klockan 16 rundade vi av vårt sista pass. För många i det här gänget är det en utmaning och att sitta still och “utbildas” en hel dag, när man är van att befinna sig på en byggarbetsplats och hela tiden “göra något”. Lika stor utmaning blir det för föreläsarna att hålla igång gänget så de inte somnar! Vi kan konstatera att alla klarade av att sitta en hel dag, utan att somna och att alla föreläsare gjorde ett väldigt bra arbete!

Här kommer några reflektioner från några deltagare.

– HLR är ju jättebra! Man har alltid nytta av att kunna det. Sedan när det kommer till arbete i våtutrymmen så finns det mycket att tänka på där ocksåoch nu har jag fått mer insikt i det, samt en större uppfattning om vad somgäller. Ergonomin har jag alltid tänkt på själv och det var det jag kände att jag hade mest koll på idag! Sedan var det kul med inspirationsföreläsningen av Hugo Nerman, det är alltid kul med motorsport, säger Oskar Hillman, hantverkare på Rehn Bygger.  

– Bra föreläsning på respektive pass, intressanta och lärorika ämnen, bra lokaler och roligt att träffas allihopa efter långt uppehåll, säger Anders Blom, arbetsledare, på Byggmästar’n i Skåne.

Det har varit intressant och en givande dag där vi har fått lära oss mycket om till exempel våtutrymmen och HLR. Sedan har det varit trevligt att se hela gänget samlat, berättar Jim Thurell, platschef på Byggmästar’n i Skåne.

Byggmästardagen har varit mycket bra och är ett väldigt generöst initiativ av arbetsgivaren att bjuda in alla anställda. Utbildning i Hjärt-/lungräddning har jag aldrig gått, så detta var nyttigt och viktigt. Intressant föreläsning av Hugo Nerman, säger Tobias Birgersson, arbetsledare på Rehn Bygger.

Det är kul att höra att det verkar ha varit en givande och intressant dag för våra medarbetare! Vi vill tacka alla för en supertrevlig dag!

 

 

 

 

SENASTE INLÄGGET

2024-04-19

För att säkerställa en kontinuerlig utveckling ...

2024-04-10

Både Byggmästar´n i Skåne och Rehn Bygger ...

2024-04-05

Bokslutet för 2023 är signerat och klart ...