Tillbaka

Vi har tidigare bloggat om att vår grundare och ordförande Christer Dahlén ska tillsammans med Team Rynkeby cykla till Paris till förmån för Barncancerfonden. Imorgon, den 26 juni, är det äntligen dags för avfärd men innan han sätter sig på cykeln och trampar iväg har vi hunnit med en sista intervju för att mäta pulsen och se hur det känns inför det stora loppet.

Hej Christer, hur känns det nu inför starten?
– Det känns bra även om jag ibland funderar på vad jag gett mig in i och hur jag ska klara det. Jag har ju förberett mig så gott jag kunnat, på olika sätt, i 10 månader och tror inte jag skulle kunna vara bättre tränad för loppet. Men jag inser även att min ålder sätter vissa gränser, men jag hoppas att den inte ska hindra mig att nå målet!

Vad har du gjort i veckan för att förbereda dig inför loppet?
– I söndags hade vi vår sista distansträning och i tisdags cyklade jag en backrunda på Kullaberg. Det får räcka, nu gäller det bara att vila, äta och dricka så man är i toppform på lördag.

Vad ska du fokusera på under loppet för att komma i mål?
– Om det nu blir så varmt i Europa som man tror är nog det allra viktigaste att man dricker mycket så att man ersätter förlorade salter. Det kan bli många långa dagar i solen nämligen. Jag ska annars vara koncentrerad på cyklingen och hålla koll på avstånden i både längd och bredd i klungan. Sedan ska jag givetvis också njuta av hela resan!

Hur ska du fira när du kommer i mål?
– Då ska vi fira ordentligt att vi har cyklat 140 kilometer och nått Paris, när vi har kommit fram kommer det att bli en gemensam fest på kvällen för alla i laget och de släktingar och vänner som tagit emot oss vid mållinjen.

Något mer du vill tillägga?
– Det finns fortfarande möjlighet att köpa mil av mig till det facila priset av 10 kronor per kilometer, swisha till 0705-730 999. Alla donationer går oavkortade till Barncancerfonden och jag bidrar med ett lika stort belopp som du.

Team Rynkeby är ett europeiskt välgörenhetsprojekt som varje år cyklar till Paris från de olika startplatserna runt om, för att samla pengar till förmån för barn med allvarlig sjukdom. Loppet, som i år går av stapeln den 29 juni, är upplagt så att laget cyklar cirka 20 mil om dagen, fem mil i taget, i sju dagar. Projektet grundades 2002 och har under åren samlat in mer än 340 miljoner kronor till barn med allvarlig sjukdom. I Sverige i år, kommer alla pengar att oavkortat gå till Barncancerfonden. Idag består projektet av 2100 motionscyklister och 450 funktionärer.

SENASTE INLÄGGET

2024-04-10

Både Byggmästar´n i Skåne och Rehn Bygger ...

2024-04-05

Bokslutet för 2023 är signerat och klart ...

2024-03-27

Staben, koncernens overhead eller administration ...