Tillbaka

Måndag och tisdag den här veckan har vi på två av våra entreprenadprojekt tränat på allvarliga olyckor, med hjälp utav företaget Onsitus. Övningarna var oerhört uppskattade i organisationen, och gav oss också en del lärdomar att ta med oss framåt, i en ännu bättre hantering vid en olycka. Med på övningarna var produktionsledning (även från andra projekt), hantverkare på respektive arbetsplats, samt företagets skyddsombud och avdelningschefer.

Alla visade ett stort engagemang i övningarna och gick in för dem på största allvar. På det stora hela kunde vi hantera olyckorna, men vissa enkla knep kommer att underlätta hanteringen i eventuella olyckor. Bara en så enkel sak som att använda kommunikationsradio som verktyg mellan de olika rollerna ute på bygget, att ha sådana redo för skarpa lägen! Eller att ha en tydligare checklista för just rollerna ute på bygget, vid en skarp olycka, till exempel för grindansvarig, återsamlingsansvarig och platsansvarig – på olika språk! Ja, övningarna var nyttiga, uppskattade och lärorika! Förhoppningsvis kommer kunskapen aldrig till nytta, men om något skulle hända, måste vi kunna sköta det på ett snabbt, effektivt och tryggt sätt! De första 6 minuterna är kritiska, men också den första timmen, att skadade hinner få professionell hjälp inom en timme är guld värt!

Tack till alla engagerade och duktiga medarbetare, som verkligen tog övningarna på största allvar och skötte dem utmärkt!

SENASTE INLÄGGET

2023-11-30

Vi är mycket tacksamma ...

2023-11-24

Tidigare hade vi ett forum för lagbasar ...

2023-11-22

Vårt samhälle har många olika utmaningar ...