Tillbaka

Eventuell nedstängning av elen fredagen den 9 december!

Tisdagen den 6 december gick Kraftringen ut med en uppmaning till samhället att spara extra mycket på elen.

Belastningen på landets energisystem är stort just nu. Kallare väder, mindre blåst, minskad vattenkraftsproduktion och drabbade vindkraftverk i kombination med att kärnkraftsreaktorn Oskarshamn 3 kommer att kopplas bort fredagen den 9 december, på grund av ett fel i generatorn som ska åtgärdas, väntas läget bli ännu mer pressat till helgen. Vi kommer då att befinna oss i ett sällsynt dåligt läge!

Kraftringen planerar eventuellt att stänga ner elen i kommunen Klippan under fredagen den 9 december för att minska elanvändningen i Skåne. För oss på Byggmästar’n i Skåne innebär det att vi kan få en del tekniskt strul den dagen då våra serverar finns placerade i just Klippan. Om denna nedstängning sker vet vi på Byggmästar’n i Skåne inte vad konsekvenserna blir än, men vi kommer förmodligen att tappa åtkomst till våra servrar och eventuellt våra mejl (skickade den dagen), kalkyler, bokföring, vissa projektdokument-mappar med mera. Vi kommer fortsätta att jobba på som vanligt denna dag även om arbetet kanske påverkas i viss grad, men vi kanske blir svårare att nå denna dag. Vi uppmanar alla att ringa eller skicka sms om ni behöver komma i kontakt med någon på företaget.

Vi ber om ursäkt för eventuellt strul detta skapar, och vi hoppas att elstoppet inte behöver genomföras.  

Till dess behöver vi alla hjälpas åt genom att minska vår elförbrukning så mycket vi kan, oavsett elleverantör vi har, och oavsett debiteringssystem vi har! Vi vet att alla jobbar på med att minska ned den onödiga energiförbrukningen och den kampen får vi helt enkelt fortsätta med, för att undvika planerade elstopp. 

SENASTE INLÄGGET

2024-02-29

För att kunna agera handläggare ...

2024-02-23

Det blir allt mer populärt att integrera ...

2024-02-15

Vill du arbeta i en bransch där kreativiteten flödar? ...