Tillbaka

Nu kickar vi igång Rehn Byggers KMA-arbete på allvar

Under 2022 integrerade vi Rehn Bygger med Byggmästar´n i Skåne och implementerade en gemensam KMA-handbok, en handbok med våra processer med tillhörande rutiner gällande kvalitet, miljö, arbetsmiljö, personal och affärsetik. Vi inkluderade Rehn Bygger i Byggmästar´n i Skånes ledningsarbete i vår Utvecklingsgrupps utvecklingsmöten, som en koncernledning. Under hösten genomförde vi revisioner och gick igenom allehanda dokument. Vi genomförde också flertalet utbildningsinsatser vi på koncernnivå anser vara viktiga och därmed obligatoriska, för att implementera dessa även för Rehn Byggers medarbetare. Allt för att komma i fas och vara redo för en certifiering 2023.

Nu äntligen har vi dragit samman alla medarbetare för en genomgång av vårt KMA-ledningssystem på allvar, i en introduktion av KMA-ledningssystemet processer och rutiner, men också i grundläggande hållbarhetsarbete med fördjupning i klimat- och miljöarbetet.

Under våren kommer vi sedan att säkerställa att vi får med alla medarbetare i detta och i maj månad är det dags för årets stora målsättning, att ISO-certifiera ledningssystemet för Rehn Bygger. ISO-certifikaten vi är ute efter är 9001 (kvalitet), 14001 (miljö) och 45001 (arbetsmiljö).

Introduktionen kändes det väldigt bra och medarbetarna lyssnade engagerat! Det är inte alldeles lätt att sitta still en halv dag, när man är van att vara ute på olika bygguppdrag, men gänget var duktiga. Vi har pratat med några av Rehn Byggers medarbetare för att höra gällande vad de har att säga om dagens introduktion!

Det var en väldigt bra genomgång och viktig information att ta med oss! Carin är tydlig och gör det enkelt att hänga med i genomgången, säger Anders Ragnevad, målare Rehn Bygger i Ängelholm.  

– Dagens KMA-genomgång var bra. Det är ingen lätt uppgift att hålla liv i en mastig och informationsrik utbildning i 4 timmar, men Carin och co. höll en ”levande” utbildning med både prat och film kombinerat. Jag tycker att vi fick en bra överblick över koncernen och vårt KMA-arbete denna förmiddag, berättar Patrik Sturk, arbetschef Service Rehn Bygger Helsingborg.  

– Bra och givande utbildning. Mycket information på kort tid, så det var skönt med filmerna som enkelt förklarade och gav tid för reflektion direkt under tiden man tittade, säger Lisa Dahl, Målare Rehn Bygger Ängelholm. 

– Det var en pedagogisk presentation som tydligt förklarade syftet med ett ledningssystem och där alla fick en bra överblick över hela koncernens struktur. Även bra filmer! Det kommer ge oss stora fördelar med ett certifierat ledningssystem där det blir lättare att jobba systematiskt och hålla ihop verksamhet, säger Joakim Sturk, VD för Rehn Bygger.

Utbildning kan man inte få för mycket av – heller inte ett välbehövligt avbräck från den vanliga tisdagen och möjligheten att få träffa kollegorna jag inte ser så ofta annars. Upplägget var tydligt, blandat och bra, och gav perspektiv på viktiga frågor inom Kvalitet, Miljö och Arbetsmiljö. För mig som sitter i staben fick jag också med mig en ett par nya byggrelaterade ord som fick googlas upp. Det blev en del repetition, men lärde mig även en del nytt, både via genomgången men även via pratstunden jag fick med kollegorna vid frukostbordet denna förmiddag, berättar Anna Starnert, ekonomi/administratör, Rehn Bygger Ängelholm.

Vi tackar alla som deltog i Rehn Byggers KMA-introduktion! Det känns tryggt och certifieringen kommer att gå bra! 

 

 

 

SENASTE INLÄGGET

2024-04-19

För att säkerställa en kontinuerlig utveckling ...

2024-04-10

Både Byggmästar´n i Skåne och Rehn Bygger ...

2024-04-05

Bokslutet för 2023 är signerat och klart ...