Tillbaka

Tisdagen den 30 juni köpte Byggmästar’n i Skåne företaget Rehn Bygger AB. Rehn Bygger som startades av Clas Rehn i Ängelholm 1982, köptes 2004 av Freddy och Marie Sturk. Rehn Bygger AB hade redan då ett starkt varumärke som många kände till och man valde att behålla företagsnamnet. Företaget hade under en lång tid 7-8 anställda med kontor i Ängelholm, men när familjen Sturk tog över hade man planer på expansion. De öppnade ett kontor till i Helsingborg och snart hade man en organisation med 65 medarbetare. Rehn Bygger AB arbetar med renoveringsarbeten samt om-, till- och nybyggnation av såväl privata som kommersiella fastigheter. Företaget omsätter cirka 90 miljoner kronor. Organisationen är platt, där beslut fattas under ansvar, så nära kunden som möjligt. Kärnan i företaget är engagerade medarbetare med hög kompetens och mångårig erfarenhet.

Rehn Bygger AB har kontor i Ängelholm och Helsingborg och verksamheten är i huvudsak koncentrerad kring Båstad, Ängelholm, Höganäs och Helsingborg. Företaget sysslar bland annat med renoveringsarbeten av kök och badrum, ombyggnationer av planlösningar, tillbyggnationer som till exempel utökad boyta och byggservicearbeten så som försäkringsärenden. I och med förvärvet ingår Rehn Bygger AB nu i koncernen Byggmästar’n i Skåne. För att vi ska lära känna vårt nya dotterbolag bättre har vi satt oss ner med Joakim Sturk, VD på Rehn Bygger AB, för att prata lite om det som har varit och det som komma skall.

Kan du berätta lite om anledningen bakom förvärvet?
– För oss kändes det som ett naturligt steg i företagets utveckling att bli en del i en större organisation för att kunna ta fler marknadsandelar. På Rehn Bygger AB har vi länge velat börja jobba med nyproduktion, men eftersom vi har saknat rätt typ av referenser och erfarenheter har det varit svårt för oss att konkurrera på den marknaden. Vi initierade en första kontakt med Byggmästar’n i Skåne och träffade Carin Stoeckmann och Christer Dahlén och kände ganska direkt att detta var en bra match. Vi var öppna för vidare diskussioner och det var ömsesidigt, vilket vi är väldigt glada för.

Hur ser du på Byggmästar’n i Skåne som ny ägare?
– När vi började titta på detta med att sälja vårt bolag var det väldigt viktigt för oss att hitta en firma med samma typ av värderingar och filosofi som vi har. För oss har det alltid varit viktigt att vara ett bolag med familjekänsla och vi är måna om att bibehålla denna känsla. Vi tyckte direkt att Byggmästar’n i Skåne överensstämde med våra kriterier då det är ett familjeföretag som dessutom har en spännande marknad. Vi ser fram emot ett nytt kapitel där vi blir en del av Byggmästar’n i Skåne, och ser fram emot erfarenhetsutbytet mellan våra två bolag för vi tror att vi kan komplettera varandra på ett bra sätt och utvecklas tillsammans.

Vad innebär det rent praktiskt för Rehn Bygger att nu ägas av Byggmästar’n i Skåne?
– Vi är oerhört taggade, förväntansfulla och ser mycket positivt på att nu ingå i koncernen Byggmästar’n i Skåne. Vår förhoppning är att vi ska ha ett gott samarbete där vi kan ta lärdom av varandra och komplettera varandra där vi kan. Som ett mindre företag ser vi också fram emot att ha Byggmästar’n i Skåne som ett bollplank att stödja sig mot. Företaget Rehn Bygger AB kommer fortfarande att vara samma företag med samma starka varumärke och värderingar, och jag tror inte att det är många som nu i början kommer att känna av en så stor skillnad. Vårt dagliga arbete kommer fortsätta på samma vis.

Var kommer ditt fokus som VD vara framöver?
– Mitt primära fokus just nu kommer att vara att vårda och stärka befintliga kunder, så att de fortsätter känna sig trygga med oss. Sedan kommer jag givetvis att läggs ett stort fokus på att Rehn Bygger AB lär känna Byggmästar’n i Skåne bättre, så att bägge företagen drar åt samma håll.

Byggmästar’n i Skåne är väldigt glada för detta nya förvärv som vi hoppas kommer komplettera vår verksamhet på ett väldigt bra sätt och önskar Rehn Bygger AB välkommen till familjen!

SENASTE INLÄGGET

2024-02-29

För att kunna agera handläggare ...

2024-02-23

Det blir allt mer populärt att integrera ...

2024-02-15

Vill du arbeta i en bransch där kreativiteten flödar? ...