Tillbaka

Vårt teknik- och produktionsforum har haft möte!

Vi har ett forum för vår produktionsledning som träffas regelbundet. Just den här träffen passade vi på att träffas fysiskt på vårt nya kontor i Landskrona, och några deltagare var med på teams. Alla deltagare fick ett utmärkt tillfälle att ta del av projektteamets erfarenheter av att bygga vårt nya kontor med KL-trä. Ett kontor som invigdes för bara några veckor sedan!

Att forumet har regelbundna möten är viktigt. Gänget delar med sig av allehanda erfarenheter och frågor i vardagen, och lär också känna varandra över enheternas och de geografiska gränserna, vilket är väldigt bra! Det underlättar för dem som vill lyfta luren och bolla en fråga med någon annan som varit eller är i liknande situation eller har liknande utmaningar att dela med sig av. Gänget får också del av omvärldsbevakning, förändringar i regelverk och andra krav som dykt upp sedan förra träffen. Vi tar upp allehanda frågor inom arbetsmiljö, miljö, kvalitet, IT, affärsetik, sund konkurrens. På det här mötet lade vi lite extra fokus på ändringarna inom Byggavtalet – vårt kollektivavtal för våra hantverkare. Vi lade även fokus på bankernas nya villkor för en sund byggfinansiering.

Vår samordnare av forumet är föräldraledig så istället var det Dennis Olander, personalchef på Byggmästar’n i Skåne, som höll i träffen.

– Mötet idag gick bra! Dessa möten är bra på det sätt att produktionspersonalen träffas från alla avdelningar och utbyter erfarenheter, vilket är nyttigt! På så sätt kan vi diskutera beträffande problem, lösningar och andra viktiga saker som kan vara bra att veta och tänka på. Sedan är det även ett bra sätt för oss att få ut information till företaget, när det kommer till exempelvis olika förändringar eller annan information som kan vara bra att känna till. Mötet ger även ett bra tillfälle för deltagarna att dela med sig av lite inputs och förslag på saker som kan behövas eller göras, Dennis Olander.  

 – Under dessa möten har vi mycket öppna och bra dialoger beträffande till exempel problem eller frågor som uppstår under projekten. Det är viktigt att dela med sig av sina erfarenheter med varandra, vare sig det handlar om positiva saker eller om man har stött på några svårigheter. Vi kan på så sätt hjälpas åt och stötta varandra! Det är också bra att vi ses från alla olika avdelningar, vilket gör att vi kan få en insikt i hur samtliga avdelningars erfarenheter och tillvägagångssätt är. Genom att tänka tillbaka på vad som sagts på dessa möten kan man få hjälp i till exempel olika beslutstaganden, säger Daniel Dehlen, arbetsledare på Malmö entreprenad. 

Mötet bjöd på många bra diskussioner och erfarenhetsåterföringar bland deltagarna. Dessutom var det trevligt att träffa allihopa! Vi tackar för detta möte, så ser vi fram emot nästa gång vi ses! 

SENASTE INLÄGGET

2024-02-15

Vill du arbeta i en bransch där kreativiteten flödar? ...

2024-02-13

Det har blivit dags för semmeldagen ...

2024-02-09

Vill du arbeta i en bransch ...