Tillbaka

World Rescue a Heart Day

Idag, den 16 oktober, är det ”World Rescue a Heart Day.”. Det är en dag som ger oss alla en möjlighet att reflektera över vår förmåga att agera i kritiska situationer och att faktiskt kunna rädda liv vid till exempel ett hjärtstopp. Initierad av European Resuscitation Council (ERC), syftar dagen till att belysa vikten av snabbt agerande i händelse av hjärtstopp och den livräddande effekten av hjärt-lungräddning och hjärtstartare.

Varje år drabbas tiotusentals människor av hjärtstopp, och tyvärr överlever bara en bråkdel av dem. Men det behöver inte vara så. Med rätt utbildning och tillgång till nödvändiga verktyg kan vi öka chanserna för överlevnad avsevärt!

Hjärtstartare – En värdefull livräddare på våra etablerade byggarbetsplatser och på våra kontor

På alla våra projekt är säkerhet alltid av högsta prioritet. En central del av denna ansträngning är att tillhandahålla hjärtstartare på alla våra byggprojekt där vi har en bodetablering eller motsvarande, och på våra kontor. Vi var troligtvis det första byggföretaget att säkerställa hjärtstartare till alla våra etablerade byggen och till våra kontor, år 2010, och sedan dess har det varit en viktig del i att upprätta en trygg arbetsplats. Genom att tillhandahålla hjärtstartare på våra byggarbetsplatser ger vi våra medarbetare, övriga entreprenörer och besökare den extra trygghet som krävs för att veta att vi är redo att agera om det skulle behövas.

Hjärtstartare är enkla att använda och kan guida i princip vem som helst genom processen att rädda någon med ett hjärtstopp. Med hjälp av bilder, lampor och en röst blir du instruerad i vad du behöver göra. Det som många kan tycka är obehagligt är att man ska råka ge stötar vid fel tillfälle, men det smarta med hjärtstartare är att den känner av om det verkligen är ett hjärtstopp och ska kicka igång hjärtat med en stöt. Vi ska därför aldrig vara rädda för att använda den! Med hjälp av utbildningar som vi har kontinuerligt så kan vi avdramatisera hjärtstartare och visa att det inte alls är så komplicerat. Vi förnyar denna kunskap hos alla våra medarbetare vart femte år, HLR med hjärtstartare, nu senast för ett år sedan på vår Byggmästardag.

World Rescue a Heart Day är en påminnelse om den livsviktiga HLR-kunskapen och hur viktigt det faktiskt är att hålla sig uppdaterad kring det. Det handlar inte bara om att ha hjärtstartare på plats och kunskapen om HLR, utan om att vara beredda att agera när någon behöver hjälp som mest. Det är en påminnelse om att vi alla kan rädda liv, och det är något som vi bör ta med oss varje dag! 

Har du koll på var den närmsta hjärtstartaren finns och vet du hur man använder en sådan? 

Ta hand om varandra där ute!  

 

 

SENASTE INLÄGGET

2023-11-30

Vi är mycket tacksamma ...

2023-11-24

Tidigare hade vi ett forum för lagbasar ...

2023-11-22

Vårt samhälle har många olika utmaningar ...